Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
22.09.2009

Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie

Olimpiada Internaţională de Geografie din Polonia (15-21 septembrie) a adus o bucurie deosebită elevilor din lotul olimpic al țării noastre, care a obținut, ca și în 2008, locul I pe echipe. Rezultate foarte bune au fost obținute și la nivel individual, elevii românii cucerind două medalii de aur şi două de argint.


Medaliile de aur au fost câştigate de Alexandru Barbu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina – la fel ca anul trecut), respectiv Vladimir Rumleanschi (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi - argint în 2008). Medalii de argint au obținut Cătălina Jugrăvescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea - „argint” şi anul trecut) şi Mircea Roşca (absolvent al clasei a XII-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).


Lotul olimpic a fost pregătit de lect. univ. dr. Daniela Larion (Facultatea de Geografie-Geologie, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi) și asist. univ.Laura Maria Tîrlă (Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti).


Ediţia din acest an, a VIII-a, a reunit peste 100 de participanţi din 25 de ţări.


 
Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.