Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
08.02.2013

Editorialul de presa - instrument de lucru pentru istorici

Casa Titulescu a găzduit, miercuri, 6 februarie,  un eveniment organizat de Fundaţia AlegRO  în colaborare cu Fundaţia Europeană Titulescu şi  cu  Biblioteca Metropolitană : lansarea ultimului volum de publicistică şi al treilea din colecţia "Cronologia comentata a mileniului III": "Anul 2002: Capitalismul de cumetrie", al ziaristului Octavian Andronic.


Lansarea a fost urmata de un simpozion cu tema "Editorialul de presa - instrument de lucru pentru istorici", la care au participat  fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, autorul prefeţei  volumului, jurnalistul Octavian Ştireanu, moderator, dr. Florin Rotaru, director general Biblioteca Metropolitană, academicianul Răzvan Theodorescu, prof. univ.dr.Adrian Cioroianu, decan al Facultăţii de Istorie, deputatul Dan Mihalache, diplomatul şi gazetarul Neagu Udroiu, Gilda Lazăr,  director general Corporate Affairs & Communications Director JTI România, sponsor al tipării volumului lansat.


Intervenţiile vorbitorilor  au fost axate pe importanţa editorialelor de presă, in care articolul de ziar işi poate defini condiţia de document istoric.


În cadrul dezbaterilor, directorul general al Bibliotecii Metropolitane a adus în atenţia celor prezenţi importanţa digitalizării presei, evocând, printr-o figură de stil, faptul că efemeritatea editorialului capătă astfel o existenţă temporală mult mai mare, care îi conferă meritul de document istoric al unei anumite perioade.


Moderatorul Octavian Ştireanu a făcut propuneri către Comisa de cultură a Senatului României pentru sprijinirea unei iniţiative legislative în sensul digitalizării editorialelor din presa românească


La succesul manifestării au contribuit nemijlocit partenerii organizatorilor: Agenţia de presa AMOS News, cotidianul AZI, ZIARUL de DUMINICA, canalele de televiziune Neptun TV, TVH 2.0 şi SENSO TV, compania JTI, Biblioteca Metropolitană, întreaga desfăşurarea a evenimentului putând a fi urmărită  video, în curând pe site-ul Bibliotecii Metropolitane Bucureştii, www. bibliotecametropolitana.ro


Optimal Media
simpozion_600

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.