Optimal Media
Laureații concursului de creație literară pentru elevi ”Tinere condeie” la ”Lecturile Regatul Cuvintelor”  |   De la „Faust” la „Romeo şi Julieta” : Opera lirică în creaţia lui Charles Gounod. Expoziţie  |   Filosoful Mihai Șora a fost jignit de un jandarm  |   Au fost acordate Trofeele Tudor Opriș și Regatul Cuvintelor in Tabăra Tinere condeie  |   „FUTURE FOLK” – o iniţiativă care aduce în actualitate valori şi simboluri ale costumului tradiţional  |  
  Cultură, educaţie
16.05.2011

Flash-mob cu tema 16 mai – Zi de doliu naţional

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 a organizat luni, în faţa Hanului Manuc , un flash-mob cu tema ,,16 mai – Zi de doliu naţional”, amintind că pe data de 16 mai 1812, în urma semnării la Bucureşti a Tratatului de pace ruso-turc, Moldova din stânga Prutului (denumită ulterior Basarabia) a fost anexată la Imperiul Rus.


Participanţii la flash-mob şi-au acoperit vederea cu banderole negre  şi au înconjurat clădirea unde s-a semnat Pacea de la București cu o pânză neagră, pentru a sublinia că actul anexării unei părţi a teritoriului românesc de către Imperiul Rus a fost unul fraudulos şi reprezintă o pagină dramatică din istoriei României.


Alexandru Goitu, basarabean din nordul Republicii Moldova a declarat: “Ar trebui să renunţăm să mai fim victimele zicalei ,,Capul plecat sabia nu-l taie” şi să recunoaştem răspicat adevărul istoric – Basarabia e România!”.


Voluntar în cadrul Acțiunea 2012, Matei Firică din București a spus: ,,Acţiunea de astăzi are obiectivul de a demonstra că românii nu au memorie scurtă, că istoria nu poate fi uitată, în ciuda îndoctrinării toxice la care Basarabia a fost supusă de către sovietici de-a lungul a două secole”.


,,Am venit să marcăm 199 de ani de la raptul părţii de răsărit a Principatului Moldovei de către Imperiul Ţarist, care s-a produs în urma semnării unui tratat care încălca orice norme de drept internaţional. Am venit pentru că am convingerea că acest act poate fi reparat sau anulat, iar soluţia este unirea Republicii Moldova cu România” a completat Oana Beșleagă, masterandă în istorie la Universitatea din București, originară din Galați.


Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.


Organizațiile componente ale Platformei civice ACȚIUNEA 2012 sunt : Asociația Onoare și Patrie, Asociația Studenților Basarabeni Craiova, ATRAG (Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor) Iași, Asociația 21 Decembrie 1989, Cercul elevilor basarabeni din Bacău (G.I.), Clubul Maramureşenilor din Dreapta Tisei, Consiliul Mondial Român, Consiliul Român American, Deșteptarea (G.I.), Dorobanții (G.I.),Fapta Nu Vorba (G.I.), Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Fundația Grigore Vieru, Fundația Națională pentru Românii de Pretututindeni, Grupul de Inițiativă al Românilor Basarabeni Suceava, Honor et Patria (G.I.), Institutul Frații Golescu pentru relații cu românii din străinătate, Liga Studenților Basarabeni din București, Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, Spirit Românesc (G.I.).


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: zIvnFVDY

Rsx1pz , [url=http://yridmeiznhkk.com/]yridmeiznhkk[/url], [link=http://quccsekdaecc.com/]quccsekdaecc[/link], http://nbnwuaointru.com/

Publicat de: joBDeZOZu

hyzIyi owmbilthuqgj

Publicat de: IhmgNTLmo

bEYHXQ , [url=http://iyanjjmtkaiu.com/]iyanjjmtkaiu[/url], [link=http://oczatswecepg.com/]oczatswecepg[/link], http://obqorxsukypw.com/

Publicat de: gZfaAYEWv

VgeN52 xurdxptewcus

Publicat de: zBXfkydNixyCCU

Always do a Titanium Backup before you swcith to another ROM. I had the same problems. What I did was do a Titanium Backup. After you get your new Rom go to the market get Titanium Backup. When you open T.B. go to restore but don't restore all apps with data. Choose restore missing apps+system data . What that does is keeps your from overloading the MG Rom with apps you already have on your back up. Just restore the apps that the MikG Rom doesn't have. One more thing make sure you have Apps2SD it will save you a lot of space also because you have the freedom to move apps to your SD card on this ROm


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.