Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
09.09.2009

Francesca incomodeaza în Italia!

Prezentat in cadrul festivalului de film de la Venetia, filmul 'FRNCESCA', debutul in lung metraj a lui Bobby Paunescu, provoaca reactii diverse in Italia. Agreat si extrem de gustat de spectatori darorita unor replici acide si foarte verosimile, care dezvaluie mentalitatile unei parti a clasei politice din peninsula, filmul provoaca reactii furibunde ale unor politicieni implicati in poveste. Nepoata fostului dictator Musollini, Alexaandra, cat si primarul Veronei au cerut interzicerea sau cenzurarea filmului.


Francesca este o tanara interpretata de Monica Barladeanu care doreste sa emigreze in Italia, iar tatal ei are o reactie virulenta si in cateva  replici dezvaluie mentalitatile extremei drepte italiene, urmare a scandalului Mailat. Cei in cauza se pare ca nu gusta franchetea, iar adevarul devine de multe ori incomod. Dupa o prima proiectie, filmul a provocat dispute. Stupefiant, mai ales ca ne aflam in 2009.


Pe de alta parte, reactia spectatorilor si criticilor a fost extrem de favorabila, iar amenitarea cu retragerea din cinematografele din Italia, o componenta de marketing extrem de eficienta. Peste 20 de distribuitori internationali, inclusiv din SUA, au cerut filmulul spre difuzare.


Nu putem sa nu remarcam ca reactiile belicoase, 'stupid nemotivate' ale extremei dreapta italiene sunt in sfarist si meritat ironizate si amendate.


In imagine, actrita Monica Barladeanu.


Cinefil_2009

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.