Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
16.01.2017

Ionuț Vulpescu: A 26-a ediție a Premiilor Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” este, cu siguranță, un eveniment literar de rezonanță


Mesajul Ministrului Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, a afirmat că a 26-a ediție a Premiilor Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” este, cu siguranță, un eveniment literar de rezonanță, care onorează nu numai Ziua Culturii Naționale, ci cultura română în ansamblul ei.
”Sunt cel puțin trei motive pentru care această manifestare trebuie considerată ca făcând parte din patrimoniul cultural național, ca bun de patrimoniu imaterial. Primul motiv este excepționalul palmares al acestor premii. Lista laureaților celor 25 de ediții anterioare alcătuieşte un adevărat panteon al poeziei contemporane, o foarte fidelă hartă a valorilor acesteia. Este meritul juriului şi al modului imparțial în care acesta a putut funcționa, datorită bunei concepții asupra rolului şi rostului acestor premii”, a precizat Ionuț Vulpescu în mesajul adresat cu prilejul ediției din acest an.
Ministrul Culturii a mai afirmat că al doilea motiv este tocmai longevitatea acestui Premiu Național. Într-o țară în care se construieşte de azi pe mâine, în care ideile mari mor repede, organizatorii din Botoşani au demonstrat o admirabilă consecvență şi, mai ales, o viziune pe termen lung. Chiar în perioade mai puțin faste din punct de vedere economic, oamenii de cultură din Botoşani au avut îndrăzneala, iar autoritățile locale, inteligența de a paria, an de an, pe cultură. De a afirma nu prin vorbe, ci printr-un sprijin concret acordat literaturii române contemporane, mândria că o emblemă a spiritului românesc, poetul Mihai Eminescu, a fost un om al locului.
”Cel de-al treilea motiv este acela că Premiile Naționale „Mihai Eminescu” sunt un produs concret al parteneriatului public-privat şi o dovadă a viabilității lui în cultura de performanță. Chiar dacă, în timp, administrația publică locală și-a asumat în întregime finanțarea evenimentului, ideea a aparținut unor oameni de cultură, iar organizarea evenimentului se face şi astăzi de către aceştia. Există în România zone mult mai dezvoltate economic, și mai potente financiar, în care acest exemplu ar putea, și ar trebui urmat. Cultura aduce prestigiu și notorietate. Regret că nu pot să fiu anul acesta alături de dumneavoastră, așa cum am fost anul trecut. Sunt sigur că va fi o ediție de excepție, îl salut pe câştigătorul Premiului Național, ca şi pe tânărul poet care va primi premiul pentru debut, şi sunt sigur că ne vom revedea la edițiile următoare”, a mai adăugat ministrul Culturii.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.