Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
25.09.2009

Lumea ştiinţifică sărbătoreşte Noaptea cercetătorilor 2009

 “Cercetătorii sunt printre noi”, este motto-ul sub care se , astăzi, manifestarea intitulată Noaptea cercetătorilor 2009 - “Alăturaţi-vă fizicienilor în sărbătoare!”.


Organizată în Bucureşti, Cluj și Iaşi în fiecare an, începând cu anul 2005, în cea de a 4-a vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor este un proiect european de popularizare a ştiinţei şi cercetării, prin care ce doreşte facilitarea contactului direct al publicului de toate vârstele cu cercetători din domeniul ştiinţei şi cercetării, cu acest prilej făcându-se cunoscut tuturor rolul şi impactul cercetării şi ştiinţei asupra vieţii noastre de zi cu zi.


La evenimentul din acest an publicul va avea ocazia să întâlnească oameni de ştiinţă, profesori universitari, studenţi şi pasionaţi de fizică, să participe la evenimentele ştiinţifice organizate, să privească demonstraţii "live" de experimente şi bineînţeles să vină cu întrebări şi propuneri. În premieră absolută în România, toţi participanţii vor avea posibilitatea să ia parte în mod direct la demonstraţii şi experimente ştiinţifice împreună cu cercetători de prestigiu din mari Institute Naţionale de Cercetare şi mari Universităţi din Bucureşti.


Anul acesta sunt organizate şi două concursuri cu premii: un concurs de POSTERE cu tema "Imaginaţi si desenaţi posterul de promovare al manifestarii, Noaptea cercetătorilor 2010" adresat tuturor doritorilor profesionişti sau neprofesionişti, copii sau adulţi și unul de Cultură generală, cu tema: „Cui nu-i e frică de FIZICĂ?”.


În Capitală va avea loc un adevărat maraton al ştiinţei în Parcul Copilului unde se va desfăşura primul Show de Ştiinţă din ţara noastră. Organizatorii acestei premiere absolute în peisajul cultural bucureştean sunt Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Universitatea Politehnica şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, precum şi Centrul Cultural „Nicolae Bălcescu”.


Milica Vişan

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.