Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
19.01.2017

Paris: Recital Angela Drăghicescu și Virgil Boutellis-Taft


Institutul Cultural Român de la Paris continuă celebrarea Zilei Culturii Române și a Centenarului Lipatti, cu concertul «Musique roumaine à travers les siècles», susţinut de pianista Angela Drăghicescu și de violonistul Virgil Boutellis-Taft, joi, 19 ianuarie 2017, ora 20:00, la Sala Bizantină a Palatului Béhague din Paris. Programul recitalului cuprinde piese inspirate din tehnicile muzicii folclorice ale Europei orientale, din melodiile tradiţionale românești, precum și din dansurile populare.


În program:


Béla Bartók - Dansurile românești


Dinu Lipatti - Sonatina pentru pian și vioară


Camille Saint-Saëns - Dansul macabru


Georges Enesco - Balada pentru vioară și pian


Georges Enesco - Sonata pentru vioară și pian nr. 3 „în stil popular românesc"


Intrarea la eveniment este liberă, cu rezervare obligatorie la tel. 01 47 05 15 31 sau la adresa institut@institut-roumain.org.


„Cu ocazia celebrării legendarului pianist Dinu Lipatti, Sonatina sa pentru pian și vioară va fi prezentată în avanpremieră în acest concert, organizat de Institutul Cultural Român de la Paris, punând astfel în evidenţă dimensiunea remarcabilă a compozitorului recunoscut de întreaga lume, ca unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului XX." - Virgil Boutellis-Taft


Născută în România, Angela Drăghicescu este în prezent profesor la "University of Puget Sound", Washington. Pianista a concertat pe marile scene ale lumii, precum Carnegie Hall (New York), Benaroya Hall (Seattle), Filarmonica „George Enescu" (România), Auditorium Rudolfinium (Praga), Mahidon Auditorium (Tailanda), Hindemith Institute (Elveţia). A colaborat cu numeroși artiști de renume, precum Frank Huang, Concertmaster al Orchestrei Filarmonice din New York, violoniștii Brian Lewis și Virgil Boutellis-Taft, violoncelistul David Requiro, trompetistul David Bond de la Metropolitan Opera Orchestra sau trombonistul Achilles Liarmakopoulos. Angela Drăghicescu este de asemenea una dintre acompaniatoarele oficiale ale Concursului naţional Frances Walton.
Promotoare a muzicii contemporane, Angela Drăghicescu este invitată frecvent la postul de radio Classical King din Seattle și este o artistă reprezentată de casa de discuri Naxos.


Considerat un „violonist fără pereche", cu un „temperament de foc", Virgil Boutellis-Taft concertează regulat ca solist, sau în formaţii camerale în Europa și Statele Unite, în special la Carnegie Hall din New York (noiembrie 2016). Este de asemenea invitat la mari festivaluri internaţionale, precum Bowdoin (USA), Eilat și Red Sea-Valery Gergiev (Israel), Valdres (Norvegia), Prussia Cove (Marea Britanie), Les Violons de légende, Clairvaux, La Roque d'Anthéron, la Folle journée (Franţa). A concertat în special cu Dayton Philharmonic Orchestra, Springfield Symphony Orchestra, Emeritus Chamber Orchestra din Israel, Sinfonia Varsovia.


Din 2012, Virgil Boutellis-Taft este laureat al Fundaţiei Banque Populaire. CD-ul său, „Entre Orient et Occident" , înregistrat cu pianistul Guillaume Vincent, a apărut în octombrie 2016 la Evidence Classics/Harmonia Mundi.


Virgil Boutellis-Taft cântă la vioara Domenico Montagnana «ex Régis Pasquier» Veneţia 1742.


Concertul «Musique roumaine à travers les siècles» se desfășoară la Sala Bizantină, Palatul Béhague, 123 rue Saint-Dominique, Paris 75007.


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.