Optimal Media
Schimb de experienţă între bibliotecarii din Basarabia şi cei din România  |   Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an  |   Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov  |   Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań  |   Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova  |  
  Cultură, educaţie
05.11.2015

Povestiri despre România, țara părinților, de Petre Crăciun

Puteti comanda și în țară volumul ”Povestiri despre România, țara părinților”, de Petre Crăciun. Comenzile se pot transmite prin mesaj privat sau la telefon 0747.779.034. Toate volumele vor avea dedicația autorului. Prețul este de 35 lei, transport prin Poșta Română, cu plata la primire. In București, volumul poate fi procurat prin telefon la 0747779034.

Volumul ”Povestiri despre România, țara părinților”, de Petre Crăciun, are 160 pagini, color, hard cover, 35 lei. Volumul a fost realizat recent pentru Departamentul Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe și s-a distribuit cu un foarte mare succes in Statele Unite, Norvegia, Belgia, Italia, Spania, Grecia, Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria, fiind destinat indeosebi copiilor români care trăiesc peste hotare, dar și celor din România.
Am avut un foarte mare succes si multe cereri în România, așa încât am tipărit imediat un tiraj intern pe care dorim să îl introducem cât mai repede in circuit, având in vedere solicitarile pe care le avem.

Volumul conține capitolele: Ţara celor şapte viteji şi a Zânei-Zânelor, Omul este mai liber întro casă ţărănească, „Mioriţa este Iliada şi Odiseea genetică a poporului nostru” și Dumnezeu este la o palmă de tine. Cartea oferă cititorilor săi 150 de fotografii color, un adevărat album de istorie, artă, civilizație și spirtualitate românească. Sunt inserate și foarte multe imagini care pun în valoare activitatea asciațiilor românești din comunități și Dispora.
”Povestiri despre România, țara părinților” își propune familiarizarea unui număr cât mai mare de copii care trăiesc în afara granițelor cu informații despre România, țara părinților, prezentate sub forma unor povestiri atractive, pe înțelesul copiilor, ușor de memorat.

Alexandru Dragomir, un fost profesor de istorie, pensionar, îndrăgostit de țara sa, are nefericirea de a vedea că trei dintre copiii săi pleacă din țară, luându-i cu ei și pe nepoții profesorului, care încep să piardă orice legătură cu țara. Marius și Lia, nepoții din Italia și Statele Unite, uită, treptat, limba română, iar cel mai mic nepot, Juan, născut în Spania, primește nume spaniol, pentru o mai bună integrare, și nu învață niciun cuvânt în limba părinților.
Bătrânul Alexandru Dragomir, ajutat de fiul său, Radu, singurul rămas în țară, împreună cu Tudor, nepotul, pregătește o întâlnire la care să participe toți nepoții săi plecați de mulți ani în străinătate. Fostul profesor le oferă nepoților săi o mulțime de lecții despre istoria, civilizația, arta, spiritualitatea, tradițiile, muzica, literatura, religia, arhitectura, personalitățile poporului român. Povestirile despre România și valorile sale sunt îmbinate cu o suită de legende scrise de Petre Crăciun pentru acest volum.
După o lună petrecută în satul Poiana cu Soare, Juan, Marius și Lia încep să învețe lucruri noi despre țara părinților, prețuind rădăcinile care îi leagă și pe ei de străvechea civilizație românească.
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: oFNsE4jCGY

Hahhaaha. I'm not too bright today. Great post! http://jpzbehjnysb.com [url=http://kdthfawvh.com]kdthfawvh[/url] [link=http://zkcrgakoclz.com]zkcrgakoclz[/link]

Publicat de: 1KyTseuS

Still waiting with you. He shows CWM 3,0,2,6 in his video . I can't find that for down load awyehnre on .5 I trolling xda forum right now for hints they have a full Samsung Epic section let me know if you find something!

Publicat de: rbqcqIWZ2rjy

Genial film/poveste Lampa cu caciula . In coiailrpa mea lampa cu caciula a televizorului familiei era mare vedeta. Si aveam si un domn la care mergeam cu tata sa ducem televizorul cand statea sa moara. Si tot cu patura sau cu o fata de masa cusuta a bunicii care-i spunea tot timpul sa nu i-o strice sau sa i-o piarda Stateam la domnul ala acasa pana-l repara; de multe ori ii spunea ca nu se poate atunci si trebuia sa -l lasam la el pana cand gasea piese.Si ii dadeam si palme; multe chiar,explicatia fiind ca avea un circuit imperfect pe undeva si dupa ce-l bateam se fixau sarmele alea:)Eu si frate-miu ne botoseam la fel ca in film numai ca nu pentru filme cu Bruce Lee ci pentru teatrul care se dadea luni seara.(cel putin asta imi mai aduc aminte acum)

Publicat de: bsJBQrTE

Genial film/poveste Lampa cu caciula . In carolipia mea lampa cu caciula a televizorului familiei era mare vedeta. Si aveam si un domn la care mergeam cu tata sa ducem televizorul cand statea sa moara. Si tot cu patura sau cu o fata de masa cusuta a bunicii care-i spunea tot timpul sa nu i-o strice sau sa i-o piarda Stateam la domnul ala acasa pana-l repara; de multe ori ii spunea ca nu se poate atunci si trebuia sa -l lasam la el pana cand gasea piese.Si ii dadeam si palme; multe chiar,explicatia fiind ca avea un circuit imperfect pe undeva si dupa ce-l bateam se fixau sarmele alea:)Eu si frate-miu ne botoseam la fel ca in film numai ca nu pentru filme cu Bruce Lee ci pentru teatrul care se dadea luni seara.(cel putin asta imi mai aduc aminte acum)


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.