Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
27.08.2009

Război între Theodor Paleolog și Elena Udrea pentru ”deschiderea documentelor și porților” turismului și culturii românești

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni și s-a bucurat de prezența prof. dr. Anthony Harding, de la Universitatea Exeter din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.


Arheologii români şi britanici au descoperit la Băile Figa, pentru prima data în Europa de sud-est, urme preistorice, antice şi medievale de exploatare minieră a sării: diverse construcţii şi instalaţii de lemn, unelte din piatră destinate mineritului. Numeroasele obiecte de lemn descoperite datează din perioada 3000 î.Hr. - 400 d.Hr, ele făcând posibilă crearea unei scări dendrocronologice care va permite datarea vestigiilor arheologice cu o exactitate a cărei marje de eroare nu va depăşi o perioadă mai mare decât cea de un an.


Depășind granișele interesului științific și cultural, un comunicat al Ministerului Culturii ne atrage atenția că ”situl de la Băile Figa are un potenţial turistic ridicat, ceea ce deschide perspective promiţătoare de integrare a vestigiilor arheologice de la Băile Figa în sfera serviciilor turistice”. Asistăm, oare, la o încercare a lui Theodor Paleologu de a fura obiectul de a ctivitate al Elenei Udrea? Nu putem încheia înainte de a formula o întrebare care ne frământă de la început: cum s-or putea deschide porțile unui șantier arheologic? Mai exact spus, care porți, domnule ministru?


Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.