Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
18.09.2010

Recital extraordinar sustinut de Ivo Pogorelich la Ateneul Roman

Fundaţia Art Production aniversează în acest an, prin trei recitaluri extraordinare de pian, 200 de ani de la naşterea lui Frédéric Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume. Pianul se regăseşte pe tot parcursul operei sale, de cele mai multe ori purtând chiar un rol exclusiv, iar compoziţiile sale sunt considerate culmile repertoriului pentru acest instrument. Muzica sa se încadrează în rândul celor mai pretenţioase opere în privinţa tehnicităţii, stilul lui Chopin iese în evidenţă prin profunzimea nuanţei şi a expresivităţii, şi nu doar prin complexitatea tehnică.


Primul recital extraordinar va fi sustinut de catre Ivo Pogorelich - duminica, 17 octombrie 2010, orele 19, la Ateneul Roman.


Ivo Pogorelich s-a născut în 1958 la Belgrad - Serbia. A prezentat recitaluri solo în toată lumea şi a concertat cu unele dintre cele mai mari orchestre din lume - Boston Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra , New York Philharmonic Orchestra, Wiener Philharmoniker, Berliner Philharmoniker, Orchestre de Paris şi multe altele. Ori de câte ori canta, interpretările sale uimitoare, confirmau originalitatea şi talentul sau. The New York Times a scris: "El a cantat fiecare notă precis, cu multă sensibilitate şi expresivitate. El a fost o orchestră întreagă".


Ivo Pogorelich a devenit un artist exclusiv "Deutsche Grammophon" în 1982. El a făcut peste 15 de înregistrări cu DGG, cum ar fi Sonate pentru pian de Mozart, Bach Suites, Sonate de Liszt şi Scriabin, Sonatele pentru pian de Ceaikovski şi Concertul nr. 1 pentru pian. Cel mai recent CD, lansat în 2002, este de pian de Chopin Sonata nr.2, Ravel, Gaspard de la Nuit şi Prokofiev Piano Sonata nr. 6.


In program: Prelude op.45 | Nocturne op.62 / 2 | Nocturne op.55 / 2 | Polish op.40 / 2 | Sonata 3 op.58


Biletele şi abonamentele se găsesc la Ateneul Român şi in reţeaua Eventim la: Sala Palatului, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.