Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
08.02.2013

Romania la targurile internationale de carte în 2013

ICR organizează, in acest an, standurile naţionale ale României de la târgurile internaţionale de carte de la Paris, Londra, Torino, Göteborg.


Acțiunea majoră este participarea la Salon du Livre de la Paris. În funcție de posibilitățile bugetare de la nivelul Ministerului Finanțelor Publice, ICR asigura, de asemenea, participarea la celelalte trei târguri internaționale. Institutele culturale române de la fața locului au obligația să contribuie, prin inițiative proprii, la sporirea resurselor financiare alocate acestor târguri.


Institutul Cultural Român asigură participarea Romaniei ca țară invitată de onoare la Salon du Livre de la Paris (22-25 martie). Standul României, de 400 mp, va fi amplasat în centrul salonului, alături de cel organizat de France Télévisions. Lista invitaţilor la Salon du Livre 2013 de la Paris, la care România este țară invitată de onoare, cuprinde 64 de autori români. Programul autorilor invitați a fost stabilit prin acordul organizatorilor români și francezi, iar costurile implicate vor fi împărțite egal între ICR și ReedExpo și se ridica la 450 000 de euro.


Institutul Cultural Român își asumă și participarea României la Târgul Internațional de Carte de la Torino. ICR va asigura amenajarea standului României în parteneriat cu editorii italieni de carte românească. ICR va aloca pentru standul României la Torino suma de 40 000 de euro.


ICR va organiza standul României la Târgul Internațional de Carte de la Londra, care este de fapt o bursă a editorilor, fără public larg. Participarea României la Londra se va face în parteneriat cu asociațiile de editori din România iar ICR va asigura un buget de 75 000 de euro.


Târgul Internațional de Carte de la Göteborg, ce va avea loc în septembrie 2013, este asumat tot de ICR. În următoarele zile vor începe negocierile cu organizatorii suedezi în vederea închirierii suprafeței pentru stand. ICR va asigura o finanțare de 60 000 de euro.


Institutele culturale din străinatate implicate în organizarea de târguri de carte au obligația de a identifica resurse financiare extrabugetare în vederea finanțării participării la acțiuni. (Sursa: ICR)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.