Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
16.03.2010

România va prelua oficial Secretariatului Procesului Bologna în data de 5 iulie 2010

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,  Daniel Funeriu, a anuntat ca România va prelua Secretariatul Procesului Bologna în data de 5 iulie 2010.


În cadrul Conferinţei extraordinare a miniştrilor europeni responsabili cu învăţământul superior desfăşurate între 11-12 martie la Budapesta şi Viena, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a susţinut o prezentare a viitoarei Conferinţe ministeriale a Procesului Bologna, eveniment care va avea loc la Bucureşti (26-27 aprilie 2012). Cu acest prilej, ministrul român al Educaţiei a invitat miniştrii prezenţi să participe la al treilea Forum Bologna, programat la finalul Conferinţei ministeriale de la Bucureşti din 2012.


România va prelua oficial Secretariatului Procesului Bologna în data de 5 iulie 2010, în cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc la Bucureşti. La eveniment vor participa ministrul flamand al educaţiei, dl Pascal Smet şi omologul său din Albania, dl Myqerem Tafaj. De asemenea, odată cu preluarea oficială a Secretariatului Procesului Bologna, România va lansa şi website-ul oficial permanent al Procesului Bologna www.ehea.info. Coordonatorul Secretariatului Procesului Bologna a fost desemnat dl. prof. univ. Lazăr Vlăsceanu.


Reuniunea extraordinară de la Budapesta şi Viena a aniversat încheierea perioadei de zece ani de cooperare în cadrul Procesului Bologna, constituind astfel o bună ocazie pentru a evalua stadiul implementării obiectivelor stabilite în vederea creării Spaţiului European al Învăţământului Superior. În acest sens, lucrările conferinţei s-au axat pe prezentarea şi discutarea raportului de evaluare elaborat de CHEPS (Center for Higher Education Policy Studies), document ce poate fi accesat în limba engleză la adresa


Concluziile discuţiilor au fost sintetizate în Declaraţia de la Budapesta-Viena şi sunt disponibile online pentru publicul interesat la adresa.


Pe agenda evenimentului s-a mai aflat şi lansarea Spaţiului European al Învăţământului Superior (SEÎS), precum şi acceptarea candidaturii Kazahstanului de a deveni membru al Procesului Bologna, care numără astfel 47 de state participante. Conferinţa ministerială a fost urmată de al doilea Bologna Policy Forum, care a reunit miniştrii din statele participante la Procesul Bologna, precum şi miniştrii din alte zone ale lumii. La finalul reuniunii a fost adoptată Declaraţia Forumului Bologna de la Viena.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.