Optimal Media
LOVESC, DECI EXIST!, un film de Marius Th Barna, dupa un scenariu de Bogdan Ficeac  |   Ambasada României la Copenhaga invită copiii români în Regatul Poveștilor, alături de scriitorul Petre Crăciun  |   Prezențe românești la Târgul Internațional de carte pentru copii Bologna 2017  |   ” Să călcăm pe iarbă”/ Concurs antidrog organizat de Școala nr. 79, în parteneriat cu C.N. ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog   |   Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată  |  
  Externe
29.05.2013

Conferinta INTERPOL consacrata intaririi cooperarii intre membrii europeni ai organizatiei impotriva criminalitatii transnationale

In perioada 14-16 mai la Budapesta s-au desfășurat lucrările celei de-a 42-a conferințe europene regionale a INTERPOL, la care au luat parte 140 delegați din 50 țări, care au dezbătut probleme actuale ale întăririi răspunsurilor și capacităților operative ale polițiilor de pe continent împotriva celor mai frecvente manifestări ale criminalității transnaționale : terorism, traficul de droguri și ființe umane, cibercriminalitatea, criminalitatea financiară etc., precum și chestiuni legate de construcția instituțională și formarea profesională.


Ca o completare a strategiei trianuale a INTERPOL pentru regiunea europeană (2014-2016), între măsurile recomandate de delegații prezenți la conferință pentru autoritățile de aplicare a legii din statele europene afiliate se numără optimizarea utilizării instrumentelor dezvoltate în cadrul Programului arme de foc, promovarea acțiunii internaționale în recuperarea averilor ilicite, întărirea cooperării cu Europol în lupta împotriva cibercriminalității și facilitarea cooperării polițienești internaționale prin dezvoltarea interoperabilității între sistemele de informații polițienești.


Ca o recunoaștere a contribuției Poliției Române la întărirea cooperării operative la nivel continental și la combaterea cu eficiență sporită a diverselor manifestări ale criminalității transnaționale, delegații la reuniune au salutat și aprobat propunerea delegației țării noastre ca a 43-a conferință regională europeană INTERPOL să aibă loc anul viitor în România.


Reamintim cititorilor noștri că România a mai  găzduit o reuniune similară, cea de-a 23-a, la începutul lunii mai 1994, la Sinaia. 


Foto: președinta INTERPOL, Mireille Ballestrazzi și ministrul de interne ungar Janos Pinter, cu ocazia deschiderii Conferinței regionale (preluare de pe situl INTERPOL).


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.