Optimal Media
DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |   Întrevedere a Ministrului Culturii cu Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia  |  
  Externe
29.05.2013

Conferinta INTERPOL consacrata intaririi cooperarii intre membrii europeni ai organizatiei impotriva criminalitatii transnationale

In perioada 14-16 mai la Budapesta s-au desfășurat lucrările celei de-a 42-a conferințe europene regionale a INTERPOL, la care au luat parte 140 delegați din 50 țări, care au dezbătut probleme actuale ale întăririi răspunsurilor și capacităților operative ale polițiilor de pe continent împotriva celor mai frecvente manifestări ale criminalității transnaționale : terorism, traficul de droguri și ființe umane, cibercriminalitatea, criminalitatea financiară etc., precum și chestiuni legate de construcția instituțională și formarea profesională.


Ca o completare a strategiei trianuale a INTERPOL pentru regiunea europeană (2014-2016), între măsurile recomandate de delegații prezenți la conferință pentru autoritățile de aplicare a legii din statele europene afiliate se numără optimizarea utilizării instrumentelor dezvoltate în cadrul Programului arme de foc, promovarea acțiunii internaționale în recuperarea averilor ilicite, întărirea cooperării cu Europol în lupta împotriva cibercriminalității și facilitarea cooperării polițienești internaționale prin dezvoltarea interoperabilității între sistemele de informații polițienești.


Ca o recunoaștere a contribuției Poliției Române la întărirea cooperării operative la nivel continental și la combaterea cu eficiență sporită a diverselor manifestări ale criminalității transnaționale, delegații la reuniune au salutat și aprobat propunerea delegației țării noastre ca a 43-a conferință regională europeană INTERPOL să aibă loc anul viitor în România.


Reamintim cititorilor noștri că România a mai  găzduit o reuniune similară, cea de-a 23-a, la începutul lunii mai 1994, la Sinaia. 


Foto: președinta INTERPOL, Mireille Ballestrazzi și ministrul de interne ungar Janos Pinter, cu ocazia deschiderii Conferinței regionale (preluare de pe situl INTERPOL).


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.