Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Filme
12.07.2018

Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań

În perioada 6-12 iulie 2018 are loc la Poznań cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmelor de Animaţie „Animator”, ediţie bogată în evenimente cu conţinut românesc.


În secţiunea „Concurs” a Festivalului au fost selectate două filme româneşti: Telefonul, în regia Ancăi Damian, şi Cel mai bun client, realizat de Serghei Chivirigă, ambele filme urmând să aibă câte trei proiecţii în festival.


Ediţia din acest an este dedicată memoriei animatorilor polonezi Jan Lenica şi Walerian Borowczyk, care la sfârşitul anilor ’50 ai secolului trecut au revoluţionat lumea animaţiei prin folosirea tehnicii decupajului (cutout), tehnică utilizată ulterior de numeroşi animatori din întreaga lume.


Cu sprijinul ICR Varşovia, organizatorii festivalului au inclus în programul acestei ediţii un atelier de animaţie prin decupaj (cutout animation), care va fi susţinut de Dan Panaitescu, animatorul principal al filmului Crulic – drumul spre dincolo, în regia Ancăi Damian, coproducţie româno-polonă, realizată în bună parte în această tehnică. Filmul a fost laureat, printre altele, al Festivalului „ANIMATOR”, la ediţia din 2012.


În data de 12 iulie, în încheierea Festivalului, chiar înaintea galei de premiere, va avea loc o proiecţie specială a filmului Crulic – drumul spre dincolo, în prezenţa regizoarei Anca Damian şi a animatorului Dan Panaitescu, care vor participa ulterior la o discuţie cu publicul şi cu profesioniştii din domeniu.


Festivalul „ANIMATOR” este cea mai importantă manifestare de acest gen din Polonia, în cadrul căreia sunt prezentate peste 300 de producţii de animaţie din întreaga lume. Manifestarea beneficiază de statutul de festival care poate califica filme pentru nominalizările la Premiul Oscar, categoria Filme de animaţie.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.