Optimal Media
DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |   Întrevedere a Ministrului Culturii cu Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia  |  
  Filme
20.01.2012

Film/ Nanni Moretti, presedinte la Cannes

După cum scrie presa franceză de azi (în speță Le Monde), actorul și realizatorul italian Giovanni, alintat Nanni, Moretti, va prezida juriul celui de-al 65-lea Festival de la Cannes, care va avea loc anul acesta, între 16 și 27 mai, au anunțat organizatorii acestei prestigioase manifestări internaționale. Nanni Moretti , acum în vârstă de 58 ani, a prezentat deja șase filme la acest festival și a mai făcut parte din juriu și în 1997, la cea de-a 50-a ediție. Producătorul și actorul italian este unul dintre cei care a primit premiul La Palme d’Or în 2001, cu filmul “La stanza del figlio (Camera fiului)”. De asemenea a mai primit premii la festivalurile internaționale de film de la Veneția (Leul de argint) și Berlin (Ursul de argint – Premiul special al juriului).


În opinia lui Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes "Nanni Moretti este un autor major, situat foarte sus în panteonul meu personal". Alegerea sa ca președinte al juriului se justifică de  altfel cu atât mai mult cu cât "Cannes a avut trei președinți americani în patru ani și este bine să se revină la un european", a spus acesta.


Nanni Moretti îi urmează lui Robert De Niro, președintele juriului în 2011, Tim Burton în 2010, Isabelle Hupert în 2009 și Sean Penn în 2008.


Ca o curiozitate, pe lângă film viitorul președinte de la Cannes este și un pasionat poloist, el jucând în campionatul diviziei B italiene.


Ultimul film în care Moretti a avut un rol este Habemus Papam (Avem un papă), realizat în 2011 și care a fost înscris în competiția pentru Palme d’Or de anul trecut.


Foto: Wikipedia


Ioan Hurdubaie


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.