Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Filme
03.11.2016

NISCHARIAN-TAINA - Taina spiritualitatii romanesti

Denumire film: NISCHARIAN-TAINA


Gen film: film documentar full HD sunet 5+1, grafică 3D, colorizare 2K.


Durata filmului: 90min


Data de lansare: 03/11/2016


Locatie lansare: premiera Cinema Eforie


Film realizat cu sprijinul CNC (Centrului Naţional al Cinematografiei)


 


Descriere: Va veni o zi cand tot ce va conta va fi, cine suntem si ce am facut. Un documentar romanesc, cu spirit romanesc, ne aminteste si ne renaste. Romanul a avut dintotdeauna spiritualitate! Aici era ascunzisul microcosmosului sacru al unor oameni calzi si armoniosi, natura si umanitate in acelasi timp. Comuniunea si dragostea, progresand spiritual spre o deschidere catre univers, tin de spiritul uman.


Spiritul romanului, un simbol al destinului, o vointa divina sau o umanitate inradacinata in natura ei de mii de ani? O spiritualitate ingradita dar simtita de neamul romanesc inca din vremuri antice, de pe vremea Getilor, cum ni se spune, civilizatia romaneasca a luptat sa isi pastreze natura si umanitatea intr-o continua transformare si schimbare si a reusit sa obtina mereu o noua modalitate de existenta, prin cunoastere si reflectare, rodnicie si progres, atitudini ce rasuna in poporul romanesc. Documentarul ne transmite tot ceea ce e mai frumos in neamul romanesc, tot ceea ce e natural si pur in noi, romanii.


Taina spiritualitatii romanesti, misterul unei culturi de mii de ani, ne aminteste cine suntem si ne ajuta sa renastem ceea ce trebuie sa facem.


Regie si scenariu: Leonardo Tonitza 


Producator: Marius Th. Barna 


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.