Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Filme
31.01.2018

POLIȚIST ROMÂN DECORAT DE FRANCEZI

 


În anul în care Biroul Național Interpol, structura Poliției Române a cărei misiune principală o reprezintă realizarea cooperării cu autoritățile de aplicare a legii din cele 192 state membre ale Organizației Internaționale a Poliției Criminale-INTERPOL,  sărbătorește 45 de ani de existență, avem o veste bună primită de pe meleagurile Hexagonului.


În data de 26 ianuarie a acestui an, în cadrul unei festivităţi organizate la Ambasada Canadei din Paris, comisarul şef Cătălin-Alexandru IONESCU, ataşatul de afaceri interne al României în Franţa, fost director al Biroului Naţional Interpol, a primit Medalia de securitate internă, eşalon de argint, decoraţie conferită de ministrul francez de interne Gerard Collomb printr-un ”Ordin pentru merite deosebite în Franţa”. Medaliatul se află pe teritoriul francez de mai multă vreme și coordonează activitatea unui grup important de polițiști români care cooperează cu autoritățile judiciare din această țară în vederea prevenirii și combaterii unor fapte penale comise de conaționali de-ai noștri.


Decorația a fost înmânată titularului de către doamna Sophie Hatt, șefa Direcției de Cooperare Internațională din cadrul Ministerului francez de interne.  Ceremonia a avut loc în prezenţa tuturor ataşaţilor de afaceri de interne străini, acreditaţi în Hexagon,  şi a ambasadorului României, Excelența Sa, domnul Luca Niculescu.


Poate că nu ar fi nepotrivit să adăugăm la acest episod și faptul că, pentru a marca cei 45 de ani de când țara noastră a revenit la Interpol, actualul secretar general al organizației, domnul Jurgen Stock, a transmis șefului Poliției Române, în data de 10 ianuarie 2018, o scrisoare în care se afirmă între altele : “Nu pot trece cu vederea peste acest eveniment fără a recunoaşte rolul activ pe care ţara Dvs. l-a  jucat în cadrul comunităţii internaţionale de aplicare a legii încă de la prima intrare în Organizaţie în 1923 şi odată cu reînfiinţarea Biroului Central Naţional INTERPOL Bucureşti la 10 ianuarie 1973. De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a felicita colectivul Interpol Bucureşti care îşi aduce o contribuţie valoroasă la activitatea INTERPOL”.


Iată deci încă un motiv de mândrie pentru felul în care polițiștii români îşi îndeplinesc datoria faţă de ţară și contribuie, nu ca alții, prin activitatea lor, la promovarea imaginii acesteia.
Ioan Hurdubaie


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.