Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Justitie & Afaceri Interne
03.01.2015

CONFISCARI DE PESTE 37 MILIOANE EURO IN OPERATIUNI COMUNE INTERPOL-EUROPOL DESFASURATE IN EUROPA

Conform unei ştiri publicate pe site-ul Interpol, în ultima lună a anului trecut, în cursul unor operaţiuni poliţieneşti desfăşurate în întreaga Europă, au fost confiscate bunuri false şi ilicite în valoare de peste 37 milioane euro.

În cursul operaţiunilor White Mercury II şi Black Poseidon III circa 1500 intervenţii poliţieneşti, realizate în lunile octombrie şi noiembrie a anului trecut, au dus la descoperirea a peste 12 milioane bunuri false, constând în piese de autoturisme, alcool, jucării, obiecte de îmbrăcăminte, ţigări, cosmetice etc.

Astfel, în Ucraina, au fost descoperite firme de producţie ilegale, dintre care una producea îmbrăcăminte sportivă falsificată, alta ciment contrafăcut, iar a treia alcool, unde au fost ridicate 15.000 de sticle, precum şi 1000 litri de vodcă contrafăcută gata de a fi îmbuteliată şi plasată pe piaţă, în valoare de 50.000 euro.

În Moldova, a fost descoperit un transport de 270.000 de ţigări ascunse în compartimente secrete, care urmau să fie transportate în Brest/Franţa. Ca urmare a intervenţiei Interpolului, a fost difuzată tuturor celor 190 state membre o notiţă modus operandi referitoare la acest caz.

Operaţiunile respective au fost sprijinite şi de către Oficiile de informaţii regionale ale Organizaţiei Mondiale a Vămilor din Europa centrală şi de răsărit, care s-au aflat în legătură cu autorităţile vamale naţionale.

Operaţiunile Black Poseidon III şi White Mercury II au fost realizate sub umbrela programului Interpol privind combaterea bunurilor ilicite şi contrafăcute. Această iniţiativă ajută poliţiile din cele 190 state membre nu numai să combată grupările criminale naţionale implicate, dar să şi identifice rutele folosite de către transportatorii bunurilor falsificate, care sunt utilizate adesea şi pentru traficul de fiinţe umane şi contrabanda de droguri.

Toate aceste operaţiuni au fost sprijinite prin intermediul campaniei Interpol Turn Back Crime, care are drept scop informarea populaţiei în legătură cu felul în care criminalitatea afectează viaţa sa de zi cu zi, de la ameninţările potenţiale referitoare la slaba calitate a produselor contrafăcute, mergând până la finanţarea crimei organizate ca urmare a cumpărării bunurilor falsificate.

Ţările participante la operaţiunea Poseidon III au fost Belarus, Bulgaria, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Romania, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

La operaţiunea Mercury II au participat Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Montenegru, Serbia şi Slovenia.

Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.