Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Europolul lansează două noi publicaţii
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Justitie & Afaceri Interne
04.10.2011

Europolul lansează două noi publicaţii

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe siteul Agenţiei europene de aplicare a legii – Europol, această instituţie comunitară a lansat recent două noi publicaţii: “Revista Europol -Raport general asupra activităţilor Europol” şi “Investigatorul European – În urmărirea infractorilor dincolo de frontieră”.


Revista Europol este, în esenţă, un raport anual al Europolului, care reflectă activitatea şi rezultatele obţinute în 2010. Completând primul său an de acţiune în calitate de agenţie cu drepturi depline a Uniunii Europene, raportul examinează felul în care Europolul a sprijinit autorităţile de aplicare a legii în combaterea criminalităţii internaţionale grave şi a terorismului în cursul anului 2010. Revista oferă detalii despre misiunea şi priorităţile Europolului, precum şi despre felul în care acesta funcţionează prin intermediul reţelei sale de Birouri de legătură şi a canalelor de comunicaţie securizate, pentru a facilita schimbul de informaţii criminale şi coordonarea operaţiunilor internaţionale de poliţie. 


Capitolul referitor la activităţile operaţionale ale Europol prezintă domeniile prioritare ale criminalităţii de care Europolul este cel mai preocupat, de la droguri şi traficul de fiinţe umane la contrafacerea monedei euro, fraude, criminalitatea de înaltă tehnologie şi altele.


Pentru moment lucrarea este editată doar în limba engleză, urmând ca în scurt timp, ea să fie disponibilă şi în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.


Lucrarea “Investigatorul European – În urmărirea infractorilor dincolo de frontiere” – îşi propune să prezinte o succintă descriere a felului în care ofiţerii de aplicare a legii din Uniunea Europeană pot beneficia de sprijinul operaţional al Europolului. Fiecare capitol al lucrării ilustrează diferitele moduri  de asistenţă oferită de Europol, cum ar fi o analiză operaţională specific, sprijin tehnic şi criminalistic şi constituirea unor Echipe comune de investigaţie (JIT).


Odată cu creşterea continuă a criminalităţii organizate şi transfrontaliere, această publicaţie informează personalul agenţiilor europene de aplicare a legii despre serviciile şi opţiunile disponibile ale Europolului pentru a le ajuta să găsească legături ascunse sau informaţii cheie necesare pentru rezolvarea investigaţiilor internaţionale, adesea foarte complexe.


Lucrarea este disponibilă în toate limbile oficiale europene, cu versiuni realizate în mod special pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene.


Ambele lucrări pot fi descărcate de cei interesaţi de pe siteul Europol.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.