Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Gabriel Berca la bilantul IGSU: Va asigur ca intelegem ca sunteti acolo, atunci cand este nevoie de dumneavoastra
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Justitie & Afaceri Interne
22.02.2012

Gabriel Berca la bilantul IGSU: Va asigur ca intelegem ca sunteti acolo, atunci cand este nevoie de dumneavoastra

Evaluarea activităţii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (C.N.S.U.) şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) pe anul 2011 a avut loc 22 februarie a.c., la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în cadrul unei şedinţe comune, la care au participat premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.


Secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul M.A.I., Mihai Capră, a prezentat evaluarea activităţii desfăşurate în 2011 de  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


În intervenţia sa, ministrul Administraţiei şi Internelor,  Gabriel Berca,  a apreciat activitatea desfăşurată de lucrătorii I.G.S.U. în anul încheiat şi intervenţiile acestora la evenimentele cauzate de căderile abundente de zăpadă. 


„Vă asigur că înţelegem că sunteţi acolo, atunci când este nevoie de dumneavoastră. Ştim că ne putem baza pe dumneavoastră şi că mai avem de făcut unele corecţii de natura legislativă - şi le vom  face - pentru a stabili odată pentru totdeauna care este rolul autorităţilor centrale şi care este cel al autorităţilor locale, pentru că numai în acest mod putem să responsabilizăm teritoriul”, a precizat Gabriel Berca.


Ministrul a atras atenţia asupra necesităţii operaţionalizării Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) de la Ciolpani, până în luna iunie a acestui an. Unul dintre principiile pe care ministrul Berca le-a reiterat la bilanţul I.G.S.U. este acela al integrităţii angajaţilor ministerului pe care îl conduce, menţionând că şi-a stabilit ca misiune toleranţă zero în ce ceea ce priveşte actele de corupţie.


Ministrul de interne le-a mulţumit pompierilor pentru sacrificiile pe care le fac pentru comunitate, dar şi pentru seriozitatea cu care sunt mereu prezenţi la datorie.


La rândul său, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a amintit că a preluat mandatul de prim-ministru în plin cod portocaliu de ninsoare, aceste dificultăţi fiind depăşite, inclusiv datorită eforturilor lucrătorilor I.G.S.U.


În acelaşi context, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi celorlalte structuri ale M.A.I. să realizeze proiecte pentru accesarea de fonduri europene. „Cred că este nevoie de mult interes pentru accesarea fondurilor europene. Este un alt mod prin care puteţi suplini ceea ce face parte din programul dumneavoastră pe anul acesta. Există bani pentru implementarea proiectelor de dezvoltare instituţională care pot spori capacitatea de răspuns a serviciilor profesioniste de urgenţă. Vă solicit să aveţi proiecte noi cât mai bune şi cât mai multe în acest sens. Banii europeni trebuie bine folosiţi în această instituţie”.


Şeful Executivului i-a asigurat pe lucrătorii I.G.S.U. că apreciază modul în care îşi fac datoria şi îşi îndeplinesc misiunile, în pofida greutăţilor financiare şi a lipsei de dotări.


Prezent la şedinţa de evaluare, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a apreciat că 2011 a fost un an dificil, în care s-au făcut eforturi, inclusiv pentru redimensionarea structurilor M.A.I. De asemenea, a adresat felicitări lucrătorilor I.G.S.U. pentru activitatea desfăşurată.


Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota,  le-a mulţumit pompierilor pentru loialitatea faţă de stat şi de cetăţean şi pentru modul în care au colaborat cu Departamentul securităţii naţionale din Administraţia Prezidenţială.


La şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în anul 2011 au mai fost prezenţi reprezentanţi ai ministerelor cu atribuţii în cadrul C.N.S.U., prefecţi, şefii inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, comandanţi de unităţi  I.G.S.U.


Ulterior, ministrul  Gabriel Berca a convocat prefecţii la sediul MAI pentru a discuta aspecte de interes general şi problemele prioritare ale  prefecturilor.


Cititi aici materialul de bilanţ al C.N.S.U. prezentat de  secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul M.A.I., Mihai Capră şi, respectiv, al I.G.S.U., prezentat de inspectorul general, colonel Sorin Lucaciu.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.