Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Justitie & Afaceri Interne
13.09.2012

IGPR/ Activitatea Poliţiei Române nu a fost blocată prin nefunctionarea celor doua baze de date, AFIS si IMAGETRACK

„Activitatea Poliţiei Române nu a fost blocată prin nefuncţionarea celor două baze de date, AFIS şi IMAGETRACK. Sistemul AFIS prezintă disfuncţionalităţi de ordin tehnic. Pentru remedierea acestora, în cel mai scurt timp posibil, specialiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi reprezentanţii firmei producătoare analizează modalităţile de depanare a sistemului. Problema tehnică nu a afectat integritatea bazei de date naţionale, informaţiile din aceasta nefiind pierdute”, informeaza Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, in urma unor numeroase materiale aparute in presa scrisa si audiovizuala referitor la problemele pe care le au politistii ca urmare a nefunctionarii celor doua sisteme.


Politia precizeaza ca, in acesta perioada, urmele ridicate de la faţa locului au fost comparate, manual, cu cele luate de la persoanele incluse în cercurile de suspecţi, de către poliţiştii criminalişti.


„I.G.P.R. se află în proces de reînnoire a contractului de mentenanţă cu firma care a furnizat sistemul. Aceasta este titularul şi păstrează toate drepturile de proprietate intelectuală. Precizăm faptul că, în prezent, în bugetul instituţiei sunt prevăzute sumele de bani necesare pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a sistemului AFIS. În ceea ce priveşte funcţionarea sistemului IMAGETRAK, problema principală a fost reprezentată de o defecţiune a sursei de alimentare electrică de tip UPS. Echipamentul a fost deja achiziţionat, iar în perioada următoare acesta va fi instalat şi repus în funcţiune”, se mai arata in documentul mentionat.


Petre Craciun


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.