Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Intalnire intre Traian Igas si Cecilia Malmström, comisarul european pentru Afaceri Interne
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Justitie & Afaceri Interne
07.09.2011

Intalnire intre Traian Igas si Cecilia Malmström, comisarul european pentru Afaceri Interne

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igas, a avut miercuri, 7 septembrie a.c., la Bruxelles, o întrevedere oficială cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, pe agenda discuţiilor fiind abordate aspecte legate de aderarea României la Spaţiul Schengen.


Igas a subliniat că România a respectat şi îndeplinit cu responsabilitate paşii prevăzuţi în calendarul de aderare la Spaţiul Schengen şi este de facto în Schengen, sistemul SIS/SIRENE fiind deja operaţional în urma Deciziei nr. 365 din 29.06.2010 a Consiliului.


„Regulile foarte clare prevăzute în calendarul de aderare au fost asumate în totalitate de România la momentul începerii procesului de pregătire a aderării şi trebuie să fie respectate în totalitatea lor de către toţi partenerii, fără a fi extinse artificial la alte problematici”, a declarat Traian Igas.


Oficialul roman a menţionat că un pas important pentru România, dar firesc şi în logica rezultatelor misiunilor de evaluare, în realizarea obiectivului nostru de aderare îl reprezintă aprobarea Concluziilor Consiliului cu privire la finalizarea procesului de evaluare a stadiului de pregătire a României şi Bulgariei pentru aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen sub forma textului propus de PRES HU şi agreat în cadrul COREPER.


„Textul Concluziilor oferă o şansă importantă României pentru aprobarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne cu ocazia Consiliului JAI din 22-23 septembrie 2011. România a efectuat investiţii semnificative pentru securizarea frontierelor, modernizarea facilităţilor aero-portuare şi modernizarea consulatelor”, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, în context precizând şi faptul că România este pregătită să gestioneze eventualele situaţii ce pot surveni legat de fluxurile migratorii în regiune în contextul intrării în spaţiul Schengen.


„România este gata să îşi asume în mod activ calitatea de stat membru Schengen care gestionează frontiera externă a UE şi, în acest moment, analizăm oportunitatea demarării unor proiecte concrete care să vizeze managementul fluxurilor migratorii în context post-Schengen”, a subliniat ministrul Administraţiei şi Internelor.


Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, a împărtăşit declaraţiile oficialului român şi a confirmat sprijinul  pe care comisia îl va acorda în continuare pentru finalizarea procesului de aderare la Spaţiul Schengen pentru cele două state.


Optimal Media   

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: zPyUVNnXSDZJZoX

J0MbPS bshnrasvizjz


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.