Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Opinii
28.11.2012

Educatia romaneasca, un haos total

 


Ani de zile atat presa cat si cetatenii simpli au blamat violenta in scoli, insa nimeni nu a facut nimic.  Mereu auzim prin masa-media: “Scoala romanesca naste analfabeti.”. In loc sa distrugem sistemul  educational cu acuze, sa ne gandim cine e  vinovat.


Este adevarat ca si sistemul este extrem de stricat, insa noi cetatenii il putem ajuta. Cat la suta dintre parinti intreaba dirigintele ce face copilul lor? Nici jumatate dintre parinti nu mai merg la sedintele cu parintii invocand lipsa timpului. Ce poate fi mai important decat propriul copil?


Sistemul de invatamant poate mentine ordine si disciplina atat cat vedem cu totii. Oare e de ajuns? Scoala romaneasca are nevoie de sprijinul beneficiarilor sai deoarece singura nu se poate descurca.  Pe buzele tuturor apare adesea intrebarea: “Ce facem cu violenta in scoli?”, o combatem discutand cu parintii si explicandu-le  cu vorba buna ca odraslele lor nu sunt atat de cuminti pe cat cred dansii.


Cadrele didactice nu pot fi Dumnezeu atata timp cat elevii au drepturi si obligatii, iar profesorii au doar obligatii. Uneori un singur om nu poate face fata unei asemenea presiuni si de aceea apar conflictele. Daca familia ar avea mai mare grija de elevi si le-ar oferi acesora sansa de a nu face la fara frecventa cei sapte ani de-acasa, multe dintre incidentele din scolile  romanesti nu ar exista.


De exemplu, daca unii dintre parinti sunt chemati de catre profesorii diriginti la scoala pentru a afla despre comportamentul copiilor lor, acestia se comporta mai rau decat elevul.


Democratia a facut ca dupa revolutie scoala romaneasca  sa decada  din ce in ce mai mult. Toata nebunia cu schimbrea legii educatiei de zeci de ori a dus la haosul din care poate nu vom iesi niciodata.


Solutii? Inventarea unor legi eficienta si care sa nu mai fie schimbata din 5 in 5 minute.


Corina Enache


 

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: hGqNRLpxygIKLTTJR

oggy3u , [url=http://dymcrnpezuoq.com/]dymcrnpezuoq[/url], [link=http://iridmshtjujw.com/]iridmshtjujw[/link], http://iejllcmhjzhh.com/

Publicat de: kTNKrfsMTBCQHQOq

MhJOhP mlcpfkzjdtcx

Publicat de: ZxBCKiVOjR

You saved me a lot of hlsase just now.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.