Optimal Media
Ambasada României la Copenhaga invită copiii români în Regatul Poveștilor, alături de scriitorul Petre Crăciun  |   Prezențe românești la Târgul Internațional de carte pentru copii Bologna 2017  |   ” Să călcăm pe iarbă”/ Concurs antidrog organizat de Școala nr. 79, în parteneriat cu C.N. ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog   |   Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată  |   EXPOZIŢIE FOTO-DOCUMENTARĂ/ “SPRE MAREA UNIRE: PRINCIPATELE UNITE ŞI ALEXANDRU IOAN CUZA”  |  
  Optimal Antidrog
18.05.2016

Activități de prevenire în școali efectuate de către Centrul de Prevenire și Evaluare Antidrog, Sector 4 București


Agenția Națională Antidrog, prin programele sale de prevenire, abordează echilibrat și integrat două direcții principale de acțiune, în speță reducerea cererii și reducerea ofertei de droguri, așa cum reiese din coordonatele actuale ale politicilor antidrog din România.
În acest context, activitatea de prevenire antidrog în rândul elevilor exercită, atât o componentă educativă, cât și una implicit preventivă.
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 4 București a efectuat în acest sens, în perioada aprilie - mai 2016, activități preventive privind consumul de noi substanțe psihoactive, tutun și alcool în rândul elevilor de la Școala nr. 129 ”Elena Farago” și Liceul Tehnologic ”Mircea Vulcănescu”.

În funcție de vârstă, copiii au fost interesați să afle care sunt consecințele consumului de tutun și alcool, în special la vârsta preadolescenței și ale substanțelor „etnobotanice” și canabisului, de care s-au interesat preponderent liceenii.
Discuțiile purtate au condus, deopotrivă, atât către informarea privind consecințele sociale și medicale ale unui prezumtiv consum de droguri, cât și o informare juridică pentru cei mai mari.

Cei mai mici au fost preveniți în a nu aborda principiul mimetismului și a fi tentați în a încerca o țigară sau a gusta din paharul cu alcool al părinților, pentru cei mai mari, aflați în pragul maturității fiind abordată problema anturajului, a teribilismului sau a dorinței de a se simți independenți.

Totodată, cadrele didactice prezente au apreciat activitatea, considerând-o absolut oportună, având în vedere situațiile sesizate, cărora uneori le-au fost martori, apelând direct la servicii medicale de urgență, dar și lipsa unei informări profesionale care să conștientizeze și informeze elevii asupra riscurilor cărora se expun; sociale, medicale și juridice.
Activitățile de acest gen vor continua, cu atât mai mult cu cât solicitarea din partea cadrelor didactice aflate de multe ori în fața unor astfel de situații limită, sunt direcționate către noi ca un semnal de alarmă discret dar persuasiv, solicitări cărora le răspundem oricând cu profesionalism.

Optimal Media
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: hmty3CtJiSH

Your cranium must be prontctieg some very valuable brains. http://bkthhspjwn.com [url=http://sbfkhftrh.com]sbfkhftrh[/url] [link=http://jcfrkpqeng.com]jcfrkpqeng[/link]

Publicat de: LMSyAVZGck

You've imeserspd us all with that posting!

Publicat de: 3vJfjkhOD2iT

Hey, that post leaves me feeling folsoih. Kudos to you! http://ipjhsjqsrtv.com [url=http://grmlna.com]grmlna[/url] [link=http://ihuwktyj.com]ihuwktyj[/link]

Publicat de: 2MCL86TFDD2

Free knowledge like this doesn't just help, it promote deacyrmco. Thank you.

Publicat de: EEa0bj5Eo

It’s proper time for you to develop plans in the future and it’s also time and energy to be happy. I’ve understand this particular distribute of course, if I might I want to counsel you few atanrtioe-gntbbing points or even recommendations. You could possibly might create following content articles referring to this article. We desire to learn a lot more reasons for having that!


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.