Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Anca Boagiu cere Parlamentului sa se implice in sustinerea “masurilor agreate cu FMI”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Politic
09.05.2010

Anca Boagiu cere Parlamentului sa se implice in sustinerea “masurilor agreate cu FMI”

Reprezentanții coaliției de guvernare, Anca Boagiu, senator PD-L şi Verestoy Attila, senator UDMR, au participat astăzi la întâlnirea conducerii Senatului României cu delegația Fondului Monetar Internațional. În urma acestei reuniuni Anca Boagiu a remis presei un comunicat in care cere parlamentuli sa se implice in sustinerea “masurilor agreate cu FMI”.


”Trebuie trecute prin Parlament toate legile aferente aplicării acordului cadru cu FMI, de aceea este posibilă o sesiune extraordinară a Parlamentului în vara acestui an. Vom modifica probabil legislația achizițiilor publice și vom aloca la rectificarea bugetară mai mulți bani pentru cofinanțările necesare absorbției fondurilor europene. Acestea sunt doar câteva măsuri de stimulare al mediului privat pentru repornirea creşterii economice, se arata in comunicatul remis redactiei Optimal Media.


În plus, avem posibilitatea de a mări veniturile bugetare printr-o mai bună colectare în anumite domenii. De asemenea, vom căuta metode pentru a sprijini pensionarii cu pensii mici astfel încât să existe un echilibru față de măsura scăderii cu 15% a pensiilor. Aceste măsuri sunt necesare pentru a stopa căderea economiei și a crea condițiile necesare pentru relansare”, noteaza Boagiu in documentul citat.


Senatorul PDl mai afirma ca actualul Guvern trebuie să fie sprijinit de cât mai multe forțe politice în Parlament pentru că și-a asumat decontarea notei de plată pentru toate guvernările care au întârziat reformele structurale după 90.


“Executivul ar trebuie să beneficieze de un an de zile de liniște, de un moratoriu care să îi permită ducerea la bun sfârșit a prevederilor acordului cu FMI. Este o situație gravă în toată Europa, iar România trebuie să ia deciziile raționale din punct de vedere economic pentru a nu ajunge în situația Greciei care este acum alimentată cu 110 miliarde de euro pentru a scăpa de faliment. FMI-ul nu ar fi acordat României o concesie în privința depășirii nivelului deficitului bugetar inițial convenit, de la 5,9% la  o cifră de minim 6,5%, dacă nu ar fi avut încredere în angajamentele și politicile actualului Guvern. Diferența rezultată se va regăsi în investiții pentru a pune economia pe roate” a mai declarat senatorul PD-L Anca Boagiu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.


Petre C.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.