Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Crin Antonescu: "Vom respinge planul de masuri al lui Traian Basescu"
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Politic
10.05.2010

Crin Antonescu: "Vom respinge planul de masuri al lui Traian Basescu"


"Vom respinge planul (de măsuri - n.r.) lui Traian Băsescu la nivel parlamentar şi la nivel public, vom discuta cu orice Guvern de tehnicieni şi de oameni competenţi care să-şi asume măsuri dure de reducere a cheltuielilor bugetare acolo unde ele sunt posibile şi de unde este posbil. Vom susţine în toată această perioadă care urmează faptul că, dacă trebuie să facem sacrificii, trebuie să le facem conduşi de oameni cu credibilitate, cu competenţă", a spus Antonescu.


El a subliniat că "vremea disputelor doar politice, al schimbului de vorbe, a polemicii a trecut" şi că românii care nu mai au încredere în Traian Băsescu şi în "camarila" sa trebui să aibă o reacţie paşnică, dar hotărâtă, inclusiv la nivel public.


"Altfel, Train Băsescu, Emil Boc, cauţionaţi de instituţii internaţionale care nu au în responsabilitate soarta românilor, îşi vor continua opera de distrugere a tututor celor care nu fac parte din opera portocalie. (...) Aseară, preşedintele vorbea despre faptul că nu mai merge aşa, cu promisiuni demagogice, cu birocraţie, clientelă şi cu corupţie. Păi, dacă nu mai merge, să plece. Cu Traian Băsescu şi cu Emil Boc ţara asta nu se poate reforma", a susţinut liderul PNL.


În opinia sa, "Guvernul Boc, ca şi preşedintele Traian Băsescu sunt ultimii oameni din România îndreptăţiţi din punct de vedere politic şi moral, calificaţi în vreun fel să aplice vreun plan anticriză, oricare ar fi el". El a adăugat că România este în această situaţie "dramatică", din cauza a ceea ce "guvernele conduse de Emil Boc şi girate de Traian Băsescu pe parcursul anilor 2009 şi 2010 au făcut sau mai degrabă nu au făcut în fruntea României".


El a mai spus că, în privinţa planurilor de măsuri, "se încearcă vehicularea ideii că nu existau decât două alternative - mărirea cotei unice şi a TVA sau acest plan aberant care afectează milioane de români".


"Nu este adevărat, după cum nu e adevărat că ceea ce ne propune Traian Băsescu ar fi un plan de măsuri şi de politici de dreapta. Impozitele şi taxele trebuie scăzute cu prima ocazie când acest lucru va fi posibil, şi nu crescute, dar alternativa la creşterea lor nu este ceea ce ni se propune astăzi. Ceea ce se propune azi este o menţinere a clientelei politice, a pârghiilor şi a resurselor publice în mâna actualului clan Băsescu-Boc, pe spinarea celor mai mulţi dintre români", a apreciat liberalul.


În plus, preşedintele PNL a subliniat că principiul liberalilor este următorul: "da pentru reduceri bugetare, dar nu reduceri salariale şi de pensii sub limita de subzistenţă".


"Banii, în cea mai mare măsură posibil trebuie să rămână la oameni şi trebuie luaţi de la instituţii. Spre deosebire de cea mai mare parte a instituţiilor nerestructurate, costisitoare, birocratice şi parazitare, oamenii au nevoie de aceşti bani şi cheltuiesc în mod raţional şi după legile pieţei aceşti bani. Oamenii nu cumpără de zece ori preţul unui produs de care au nevoie, oamenii nu fac licitaţii trucate, nu risipesc bani în aşa-zise investiţii aberante, ei cheltuiesc raţional şi după legile pieţei. De aceea, cât mai mulţi bani trebuie să rămână la oameni, cât mai puţini la instituţii. Reduceri de cheltuieli bugetare da, de la instituţii care şi-au dublat aproape bugetul, cum ar fi instituţia prezidenţială, cum ar fi serviciile speciale şi o serie de instituţii care găzduiesc şi alimentează clientela politică de tot felul a PDL", a afirmat Antonescu.


El a spus că susţine şi reducerile de cheltuieli aplicate la capitolul achiziţii, cheltuieli materiale, reduceri care se pot face şi sunt necesare în acest moment, dar nu de către un guvern care a creat această situaţie şi care este cel care întreţine şi dezvoltă această clientelă.


Sursa: Mediafax


  

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.