Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - 27 martie: Unirea Basarabiei cu România, uitata la Bucuresti, sarbatorita la Chisinau, spre nemultumirea comunistilor
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
27.03.2011

27 martie: Unirea Basarabiei cu România, uitata la Bucuresti, sarbatorita la Chisinau, spre nemultumirea comunistilor

Astăzi se împlinesc 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România, petrecuta la 27 martie 1918. Un eveniment care a trecut aproape neobservat in Romania, mult prea preocupata de problemele sale. Poate de rezultatul meciului cu Bosnia, poate de norul radioactiv care tocmai vine deasupra Romaniei.


Aniversarea nu a trecut la fel de neobservata si in Republica Moldova. Potrivit Publika TV, mai multi cetăţeni moldoveni au depus flori la mormintele celor care au votat actul de unire. Şi câţiva tineri din România au venit în Moldova special pentru a marca această zi.


Cu cateva zile in urma, site-ul 27martie.wordpress.com anunta organizarea unei excursii în Basarabia.


“Pe data de 27 martie 2011 vom sărbători la Chişinau 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Invităm deopotrivă români din dreapta şi din stânga Prutului alături de noi la această sărbătoare. Am reusit sa închiriem un autocar cu plecare din Bucureşti. Vom pleca vineri seară (25 martie) şi ne întoarcem luni dimineaţa (28 martie). Sâmbătă dimineaţa trecem Prutul şi mergem să vizităm obiective turistice precum Orheiul Vechi, Tipova și Saharna. Fiecare dintre noi va dormi la fraţii basarabeni sâmbătă seara, cu care vom merge şi într-un mic tur al oraşului. Duminică vom cunoaşte străzile Chișinăului și vom participa la Sărbătoarea Unirii.  Transportul dus-întors va costa 90 de lei”, nota site-ul amintit.


Bucuria acestor tineri nu a starnit aceeasi traire din partea comunistilor din Moldova, care au luat pozitie printr-unul dintre membrii sai.


"Promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti flutură pe străzile Chişinăului steagurile unui stat străin, scandează slogane xenofobe, mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române şi sfidează în mod obraznic identitatea moldovenească a populaţiei Republicii Moldova." Astfel a caracterizat Dodon manifestaţiile desfăşurate în Capitală, a comenat, într-un articol plasat pe blogul său, intitulat, sugestiv, "Unire moldoveni", deputatul PCRM Igor Dodon.


Deputatul comunist a mai adaugat ca în orice altă ţară din lume, "aşa gen de imixtiuni, anticonstituţionale şi antistatale, ar fi fost sever taxate, iar vinovaţii ar fi fost aspru pedepsiţi conform legii şi supuşi oprobriului public. Noi însă suntem mult prea toleranţi şi lăsători".


Dodon lansează câteva apeluri către cititori, un unele destul de dure: "să le răspundem pe măsură", "să dăm o replică campaniei anexioniste, lansate la Bucureşti – Basarabia – pământ românesc- care trădează pretenţiile teritoriale ale ideologilor bucureşteni". Ei ne vor pământul, susţine acesta. Nu vom spune "România – pământ moldovenesc!", ci vom spune "Unire, moldoveni!", propune Dodon, citat de Publika TV.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.