Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
09.10.2010

30 de ambasadori, inclusiv al Romaniei, nu au fost primiti la Casa Alba ca urmare a inregistrarii gresite a unor date in computerele Secret Service

Ambasadorul român la Washington, Adrian Cosmin Vierita, s-a numărat printre diplomaţii care nu au avut acces la o recepţie organizată de Casa Alba. Informatia a fost furnizata de ambasadorul pakistanez în SUA, Hussain Haqqani, care a precizat ca mai multi ambasadori nu au avut acces la receptie, desi fusesera invitati, relatează postul de televiziune Dawn, în pagina electronică, citat de Mediafax.


De vina se pare ca a fost computerul Casei Albe, care a amestecat numele şi datele de naştere a aproximativ 30 de ambasadori, ceea ce a determinat fortele de securitate sa le ceară diplomaţilor respectivi să aştepte până la corectarea datelor, a explicat Haqqani.


"Ambasadorul român şi cu mine am decis că, devreme ce era un eveniment de scurtă durată şi probabil s-ar fi încheiat înainte ca datele să fie triate, mai bine mergem acasă", a afirmat ambasadorul Pakistanului, adaugand ca este vorba despre o greseala, nu despre „un mesaj ascuns”.


Printre ambasadorii care au trebuit sa astepte se numara si cei ai Arabiei Saudite şi Rusiei.


Porivit sursei citat, Haqqani a declarat că secretarul american de Stat, Hillary Clinton, şi consilierul pentru Securitate Naţională James Jones i-a sunat pe el şi pe ceilalţi diplomaţi pentru a le prezenta scuze.


Evenimentul care a generat aceasta problema a fost o receptie anuala pe care preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle o organizeaza in cinstea corpului diplomatic de la Washington.


Iata ca o „simpla” inregistrare gresita a numelor si datelor de nastere in sistemul informatic american folosit de Secret Service a dus la neplacerile amintite, mai aminteste Mediafax.


Adrian Cosmin Vierita este ambasador in Statele Unite din ianuarie 2008, cand si-a prezentat scrisorile de acreditare fostului presedinte american George W. Bush.


Petre C.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.