Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
29.03.2010

37 de morţi ca urmare a două explozii la metroul din Moscova (VIDEO)

Câteva zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma a două explozii produse în două staţii ale metroului din Moscova au anunţat agenţiile ruse RIA Novosti şi Itar-Tass, preluate de Mediafax.


Primă explozie s-a produs luni dimineaţa în staţia Lubianka din centrul Moscovei, langa sediul serviciului de informatii, provocând moartea a 25 de persoane şi rănirea altor zece. Potrivit agenţiei Interfax, explozia ar fi fost declanşată de un kamizake.


A doua explozie s-a produs luni dimineaţă într-o altă staţie de metrou din Moscova şi a provocat moartea a 12 până la 15 persoane, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru agenţia Interfax. Bilantul este insa porvizoriu si nu se cunoaste bine numarul ranitilor care, in acest moment, sunt transportati cu masini de salvare si chiar cu elicoptere la spitale.


"Potrivit datelor preliminare, 15 persoane au murit în urma exploziei (şi) mai mult de 20 au fost rănite", a anunţat o sursă din cadrul forţelor de ordine.


Explozia s-a produs la staţia Park Kulturi la ora locală 08.40 (07.40, ora României).


Exploziile au avut loc intr-un moment al zilei in care metrolul este foarte aglomerat.


In ultimii ani capitala rusă a fost afectată de o serie de explozii mortale revendicate de militanţii ceceni, dar aceasta au devenit mai rare în ultimul timp.


În urma exploziilor a fost deschis un dosar penal conform articolului 205, 'Terorism', din Codul Penal al Federaţiei Ruse, a anunţat reprezentantul oficial al comisiei de anchetă de pe lângă Procuratura Rusiei, Vladimir Markin.


Potrivit reprezentantei Procuraturii Generale a Rusiei, Marina Gridneva, procurorul general al ţării, Iuri Caika, a luat sub control personal desfăşurarea anchetei.


Purtătorul de cuvânt al Poliţiei capitalei ruse, Viktor Biriukov, a anunţat că poliţia a fost trecută în regim de activitate intensă - planul 'Vulkan'- şi a luat sub control toate staţiile de metrou, toate gările şi locurile cu circulaţie intensă din capitală, anunta Agerpres.


“Din informatiile pe care le avem nu sunt implicati cetateni romani in aceste explozii. S-a creat o panica mare pentru ca doua treimi dintre locuitorii Moscovei folosesc metroul ca mijloc de deplasare", a declarat, pentru Antena 3, Alin Nitu, purtator de cuvant al Ambasadei Romaniei la Moscova.


Pana in acest moment atentatele nu au fost revendicate.
(Foto: Agerpres)


Optimal Media
 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.