Optimal Media
Schimb de experienţă între bibliotecarii din Basarabia şi cei din România  |   Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an  |   Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov  |   Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań  |   Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova  |  
  Prim plan
08.11.2016

A apărut ”The Girl in the Rose”, traducerea în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, de Petre Crăciun


Miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 17.00, la Librăria Mihai Eminescu, din București, va avea loc lansarea volumului pentru copii ”The Girl in the Rose”, de Petre Crăciun. Volumul a apărut la editura Zorio și este tradus de Adrian G. Săhlean.

La eveniment vor participa: Adrian G. Săhlean ( traducătorul volumului), criticul Alex Ștefănescu, Adrian Ene ( realizator Radio ”Trinitas”) și ilustratorul Anca Smărăndache.

Vor interpreta cinci melodii pe versuri de Petre Crăciun doamna Monica Benedic și eleva Carla Lucaci, din Ploscuțeni, județul Vrancea ( muzica este semnată de Monica Benedic).

Vor interpreta fragmente din carte elevi de la clasa a IV-a B a Școlii nr. 103 din Capitală, coordonați de profesor pentru învățământul primar Tinela Pițuru.

Vor mai participa elevi de la Școlile Just 4 Kids, Școala Gimnazială nr. 280, Școala nr. 80, Școala 149.

”The Girl in the Rose” este prima traducere în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, semnat de Petre Crăciun și publicat de Editura Zorio în 2014. Volumul s-a bucurat de un mare succes în România și nu numai. În acest an, ”Fetița din Floare”, autorul său, Petre Crăciun și ilustratorul cărții, Anca Smărăndache au reprezentat România la Târgul de carte de la Bologna, la invitația oficială a Ministerului Culturii.

Tot în acest an, volumul a primit premiul special din partea Bibliotecii Naționale Ion Creangă, de la Chișinău, cu prilejul Salonului Internațional de carte pentru copii.

Autorul volumului, Petre Crăciun, a primit în acest an Premiul Uniunii Scriitorilor din România, la secțiunea Carte pentru copii, volumul premiat fiind romanul pentru copii ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, Editura Zorio 2015.

Petre Crăciun a mai obținut Premiul Cartea anului la secțiunea pentru copii și tineret, în 2014, din partea Filialei copii și tineret a USR, pentru volumul ”Basme”, Editura Zorio 2013.

Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala copii și tineret și director al portalului Literatura Copii. Până acum a publicat 15 volume pentru copii, printre care: ”Basme”, ”Basme pentru familia mea”, ”Cruciada pisicilor”, ”Taina ghemului de ață”, ”Fetița din Floare”, ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, ”Robert cel cuminte”, ”Împăratul-Copil. Povești în versuri”, ”Povestiri despre România”, ”Primul zbor”, ”Ghiozdanul cu poezii”.


Informații la telefon: 0747.779.034

www.literaturacopii.ro

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.