Optimal Media
ALERTĂ POLIȚIENEASCĂ – OLANDA A DEVENIT UN “NARCOSTAT”  |   ”Povestea de vineri cu Petre Crăciun” - 52 de povești în lectura autorului   |   POLIȚIST ROMÂN DECORAT DE FRANCEZI   |   Film/ FROZEN IGNAT (AKA: CINE A UCIS CRACIUNUL?)  |   Film/ CALUGARITELE VRAJITOARE  |  
  Prim plan
08.11.2016

A apărut ”The Girl in the Rose”, traducerea în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, de Petre Crăciun


Miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 17.00, la Librăria Mihai Eminescu, din București, va avea loc lansarea volumului pentru copii ”The Girl in the Rose”, de Petre Crăciun. Volumul a apărut la editura Zorio și este tradus de Adrian G. Săhlean.

La eveniment vor participa: Adrian G. Săhlean ( traducătorul volumului), criticul Alex Ștefănescu, Adrian Ene ( realizator Radio ”Trinitas”) și ilustratorul Anca Smărăndache.

Vor interpreta cinci melodii pe versuri de Petre Crăciun doamna Monica Benedic și eleva Carla Lucaci, din Ploscuțeni, județul Vrancea ( muzica este semnată de Monica Benedic).

Vor interpreta fragmente din carte elevi de la clasa a IV-a B a Școlii nr. 103 din Capitală, coordonați de profesor pentru învățământul primar Tinela Pițuru.

Vor mai participa elevi de la Școlile Just 4 Kids, Școala Gimnazială nr. 280, Școala nr. 80, Școala 149.

”The Girl in the Rose” este prima traducere în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, semnat de Petre Crăciun și publicat de Editura Zorio în 2014. Volumul s-a bucurat de un mare succes în România și nu numai. În acest an, ”Fetița din Floare”, autorul său, Petre Crăciun și ilustratorul cărții, Anca Smărăndache au reprezentat România la Târgul de carte de la Bologna, la invitația oficială a Ministerului Culturii.

Tot în acest an, volumul a primit premiul special din partea Bibliotecii Naționale Ion Creangă, de la Chișinău, cu prilejul Salonului Internațional de carte pentru copii.

Autorul volumului, Petre Crăciun, a primit în acest an Premiul Uniunii Scriitorilor din România, la secțiunea Carte pentru copii, volumul premiat fiind romanul pentru copii ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, Editura Zorio 2015.

Petre Crăciun a mai obținut Premiul Cartea anului la secțiunea pentru copii și tineret, în 2014, din partea Filialei copii și tineret a USR, pentru volumul ”Basme”, Editura Zorio 2013.

Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala copii și tineret și director al portalului Literatura Copii. Până acum a publicat 15 volume pentru copii, printre care: ”Basme”, ”Basme pentru familia mea”, ”Cruciada pisicilor”, ”Taina ghemului de ață”, ”Fetița din Floare”, ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, ”Robert cel cuminte”, ”Împăratul-Copil. Povești în versuri”, ”Povestiri despre România”, ”Primul zbor”, ”Ghiozdanul cu poezii”.


Informații la telefon: 0747.779.034

www.literaturacopii.ro

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.