Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
28.01.2011

A fost adoptat Raportul tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen


Membrii grupului de evaluare Schengen au adoptat, vineri, la Bruxelles, raportul in ceea ce priveste Romania, care fusese blocat, la 14 ianuarie, de Franta.


Chestorul sef Marian Tutilescu, secretar de stat in MAI, a confirmat pentru NewsIn ca Franta a ridicat rezerva de examinare pe raportul SIS/SIRENE, care a fost aprobat in cadrul SCH-EVAL.


“Raportul este unul pozitiv, subliniază faptul că România corespunde în totalitate standardelor Schengen pe componenta SIS/SIRENE şi a fost acceptat de statele membre, inclusiv de reprezentantul francez în cadrul grupului SCHEVAL, care anterior solicitase un timp suplimentar pentru studierea raportului”, se arata intr-un comunicat al MAI.


"Romania a incheiat in totalitate procesul de evaluare Schengen prin aprobarea celor sapte rapoarte", a declarat Tutilescu, pentru sursa citata.


Marian Tutilescu a mai adaugat, pentru Mediafax, ca rapoartele privind Bulgaria nu au fost adoptate, ceea ce constituie un obstacol şi pentru România, pentru că cele două state ar trebui să adere la Spaţiul Schengen împreună.


Grupul de lucru Evaluare Schengen (SCH-EVAL) este un grup tehnic la nivel de experţi care gestionează toate aspectele care ţin de procesul de evaluare Schengen atât al statelor candidate, cât şi de procesul de evaluare periodică al celorlalte state deja membre ale spaţiului Schengen ( n.n.: toate statele membre ale spaţiului Schengen sunt evaluate din cinci în cinci ani pe toate domeniile, respectiv cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere externe şi SIS/SIRENE).


Optimal Media


  

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.