Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
17.06.2010

Augustin Zegrean, noul presedinte al Curtii Constitutionale, fost membru de partid si deputat PDL


Curtea Constitutionala si-a ales, prin vot, presedintele. Acesta este judecătorul Augustin Zegrean. Au votat „pentru”: Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Puskas Valentin-Zoltan, Iulia Motoc si Ştefan Minea. Voturile „impotriva” au apartinut lui Ion Predescu, Aspazia Cojocaru, Tudorel Toader si Acsinte Gaşpar, arata Iosif Buble pe site-ul sau.Alegerea lui Zegrean este considerata a fi un succes al presedintelui Traian Basescu, cel care l-a propus pentru functia de judecator. In momentul propunerii sale, Zegrean era deputat PDL.


Mandatul noului presedinte al CC este de trei ani.


Augustin Zegrean s-a născut, conform Wikipedia, la data de 29 martie 1954, în satul Sânmartin (judeţul Cluj). A absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1980. După absolvirea facultăţii, a lucrat pe postul de consilier juridic la BJATM Bistriţa (COMAT) (1980-1984) şi apoi la ELECTRICA Bistriţa (1984-1988). Începând din anul 1988 a profesat ca avocat în Baroul Bistriţa-Năsăud, specializându-se în drept civil şi comercial şi având preocupări în domeniul privatizări societăţilor comerciale şi în insolvenţă.


În legislatura 1990-1992 a îndeplinit demnitatea de senator de judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind ales pe lista FSN. În această calitate, a fost vicepreşedintele Comisiei juridice a Senatului şi membru al Comisiei de redactare a Constituţiei României. Ulterior a devenit membru al PD. La alegerile din noiembrie 2004, a fost ales ca deputat de Bistriţa-Năsăud pe lista PD. În această calitate, a fost membru în Comisia juridica de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.


Din 13 iulie 2007 deţine demnitatea de judecător al Curţii Constituţionale, fiind numit în această funcţie la propunerea Preşedinţiei României, Traian Băsescu, pentru un mandat de 9 ani. În aceeaşi zi a demisionat din Cameara Deputaţilor.


Optimal Media


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.