Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
30.06.2010

Bilant tragic: 19 persoane au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că 19 persoane din judeţele Suceava, Botoşani, Cluj, Alba, Bacău, Iaşi şi Vrancea au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore, informeaza Mediafax.


Blaga a precizat că, în urma inundaţiilor, în ultimele şapte zile au decedat 19 persoane, din care şapte din judeţul Suceava, şase din Botoşani, două din Cluj şi câte una din judeţele Alba, Bacău, Iaşi şi Vrancea, alte două persoane fiind date dispărute.


Ministrul le-a atras atenţia prefecţilor că unele decese au fost înregistrate în localităţi în care inundaţiile nu mai puneau probleme şi le-a cerut acestora explicaţii.


Vasile Blaga a cerut autorităţilor locale fermitate în evacuarea persoanelor din zonele inundabile.


Rog fermitate în acţiunile de evacuare a persoanelor din zonele în care există pericol de inundaţii, precum şi asigurarea pazei bunurilor acestora de către Poliţie (...) Rog ca ajutoarele, care sunt deja pe drum, să ajungă la oamenii care au nevoie, nu în altă parte”, a subliniat ministrul Vasile Blaga.


Ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat că s-au trimis deja ajutoare către 5 judeţe, respectiv Suceava (500 de pături; 10.000 litri apă minerală; 750 kg conserve de carne; 500 kg pateu de ficat), Botoşani (20 tone motorină; 20.000 litri apă minerală; 4.800 kg conserve de carne; 1.800 kg pateu de ficat), Neamţ (25 tone motorină), Tulcea (20 tone motorină) şi Bacău (50 tone motorină).


El a precizat că situaţia este în evoluţie şi că prognozele meteo nu sunt foarte optimiste, cerând prefecţilor şi subprefecţilor din judeţele afectate de inundaţii să aibă ca prioritate salvarea vieţilor omeneşti.


Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai spus că în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundaţii 136 de localităţi din 18 judeţe, 1.768 de persoane fiind evacuate.


Blaga a mai precizat că a discutat deja cu ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Constantin Şeitan, pentru acordarea ajutorului de înmormântare pentru familiile care au suferit pierderi din cauza inundaţiilor.La videoconferinţa a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. (Foto: mediafax.ro)


 Optimal Media  


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.