Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
20.12.2011

Castro in Cartea recordurilor pentru cele 638 tentative de asasinat

Potrivit unui sit oficial cubanez, preluat de cotidianul francez Le Nouvel Observateur, fostul conducător cubanez este persoana împotriva căreia au fost îndreptate cele mai multe tentative de asasinat.


Conform site-ului oficial Cubadebate, aflat în fruntea Cubei din 1959, Fidel Castro, în vârstă acum de 85 ani, îndepărtat de la putere în 2006 din motive de sănătate, a intrat în Guiness Book ca fiind persoana care a constituit obiectivul celor mai multe tentative de asasinat.   


Potrivit precizărilor din Guiness Book şi arhivelor Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), “conducătorul istoric al revoluţiei cubane este persoana pe care s-a încercat cel mai des să fie asasinată”.


Cubadebate afirmă că, până în 2006, când acesta a lăsat frânele puterii fratelui său Raul, se înregistrau deja 638 tentative de asasinat, aproape toate dirijate de către C.I.A.”.  


“Metodele utilizate pentru a-l ucide au fost multiple, însă toate au eşuat: lunetişti, explozivi plasaţi în încălţăminte, venin injectat într-o ţigară, o mică încărcătură explozivă într-o minge de baseball, şi altele” conform inventarului făcut de acest sit care mai afirmă că ”de când a ajuns în fruntea Revoluţiei cubaneze care a triumfat în 1959, s-a început planificarea eliminării sale fizice” şi că ”printre cei mai interesaţi” de dispariţia sa ”au fost agenţiile nord-americane de spionaj şi de subversiune”.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.