Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
29.01.2011

Ciuhodaru: Tolerarea consumului cu produse etnobotanice constituie una din politicile anticriza ale guvernarii

Tudor Ciuhodaru, doctor si deputat de Iasi, considera ca masurile actualei administratii privind interzicerea produselor  etnobotanice sunt doar ,,un show mediatic” ce nu au rezolvat  aceasta problema de sanatate publica.


Deputatul Ciuhodaru, care a initiat si prima lege a etnobotanicelor, adoptata de parlament dar nepromulgata nici astazi, va sustine inca de la deschderea sesiunii parlamentare reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog si a Centrelor Regionale de Prevenire a Consumului de Droguri. Deputatul afirma ca astfel de masuri sunt necesare intrucat chiar in aceasta noapte un tanar a ajuns la spital dupa ce a incercat sa-si ucida mama si sa se arunce de la etajul trei fiind necesara interventia politiei si a ambulantei.


,,Romania a devenit ,,high” in ultimii doi ani


In 2008 nu existam in clasamentul european al consumului de produse etnobotanice, dar am ajuns pe locul patru (1300 de cazuri in 2009 ) conform reprezentantul EURAD la Consiliul Europei dupa Anglia 37 %,  Germania  15%, Olanda - 14% şi România - 7%. Constatam in fiecare zi ca politica guvernamentala privind interzicerea produselor etnobotanice este invaluita in fumul emanat de acestea. Probabil ca ministrul Cseke este mult prea ocupat cu desfiintarea spitalelor si taxarea suplimentara a pensionarilor  pentru a se mai ocupa de aceasta problema de sanatate publica ce face ca mii de tineri sa ajunga pe paturile spitalelor”, afirma medical intr-un comnicat remis redactiei Optimal Media.


Programul “joint-ul si sarea de baie”


Ciuhodaru mai declara ca tolerarea consumului cu produse etnobotanice constituie una din politicile anticriza ale actualei guvernari si ca “ar fi o pierdere sa lovim un domeniu atat de prosper al economiei nationale”.


“Ma intreb doar de ce nu isi asuma aceste masuri anticriza, trecand chiar la urmatoarele etape, cum ar fi inlocuirea mult hulitului program “laptele si cornul” cu unul mult mai sanatos: “ joint-ul si sarea de baie” dand sansa ca elevilor folositi in campaniile electorale sa contribuie la bunastarea patriei in drumul ei sovaielnic spre noi culmi de progres si civilizatie. Cu riscul de a sabota aceasta componenta vitala a economiei romanesti si de a fi invinuit in viitor de nivelul scazut de trai al populatiei, am decis initierea unui proiect legislativ prin care dorim reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog si a Centrelor Regionale pentru semnalizarea precoce si interzicerea in timp real a tuturor substantelor din aceasta categorie. Imi este greu sa cred ca, dupa toate eforturile pe care le-am facut pentru a atentiona asupra riscurilor ce decurg din consumul acestor substante si a le interzice, nu se gasesc masurile pentru a opri cazurile de sinucidere si tentativa de omor”, mai adauga medical.


Ciuhodaru incheie spunand ca “cei care nu simt inca influentele acestor produse speram sa sustina acest proiect legislativ, ce va lasa ministerului sanatatii  ragazul necesar elaborarii unor politici sanitare, in detrimentul tentativelor repetate de resuscitare a economiei nationale.”


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.