Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
17.12.2011

Comisia pentru romanii de pretutindeni din Senat avizeaza negativ Acordul de asociere a Serbiei la UE

Miercuri, 14 decembrie, Comisia pentru românii de pretutindeni din Senat a dat aviz negativ Acordului de asociere şi stabilizare a Serbiei la UE, potrivit unui comunicat de presă al senatorului Viorel Badea, citat de infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.


Avizul comisiei se referă la faptul că autorităţile din Serbia continuă să încalce drepturile românilor timoceni.


“Susţinerea Serbiei de către România în demersul său european este o consecinţă firească a necesităţii sprijinirii dezideratului european al cetăţenilor sârbi, obligând totodată statul vecin la implementarea unei serii de măsuri în favoarea minorităţilor naţionale, printre care dreptul la educaţie şi la oficierea de slujbe religioase în limba maternă”, se spune în comunicat.


Avizul negativ a fost dat în urma unor serii de dezbateri Comisia pentru românii de pretutindeni din Senatul României, prezidată de senatorul Viorel Badea.


“În urma consultărilor cu membrii comunităţii românilor din Serbia şi a informărilor primite de la instituţiile care se ocupă de problematică am ajuns la concluzia că avizul pentru Acordul de asociere şi stabilizare a Serbiei la UE va fi unul negativ. Este un lucru absolut normal atâta timp cât autorităţile sârbe nu sunt cu adevărat preocupate pentru a readuce o normalitate în ce priveşte tratamentul aplicat comunităţii de români din Serbia. A fost o serie de reuniuni ale comisiei mixte româno-sârbe în care reprezentanţii autorităţilor române au solicitat părţii sârbe o flexibilizare mai mare în ce priveşte respectarea drepturilor comunităţii noastre din Serbia, care nu a fost însă resimţită”, a afirmat Viorel Badea.


Senatorul a amintit că liderii comunităţilor românilor din Serbia continuă să fie anchetaţi de poliţie şi autorităţile centrale de la Belgrad, iar Biserica nu se bucură de tratamentul solicitat de România.


“Aşa că nefiind nefiind nici una dintre aceste condiţii îndeplinite, majoritatea membrilor Comisiei au decis să acordăm un aviz negativ Acordului”, mai arata documentul citat.


Optimal Media


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.