Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
23.06.2010

CSAT identifica presa si campaniile de presa drept una dintre cele mai importante vulnerabilitati ale Romaniei

Strategia Nationala de Aparare elaborata de CSAT identifica presa si campaniile de presa drept una dintre cele mai importante vulnerabilitati ale Romaniei, alaturi de coruptie, evaziune fiscala, dezechilibrele bugerare generate de decizii politice gresite, crima organizata, tendintele demografice negative si tendinta de imbatranire a populatiei.


Fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului" este unul dintre punctele cuprinse in Capitolul 6, „Riscuri, amenintari, vulnerabilitati”, subpunctul 6.2, “Vulnerabilitati” al documentului care a fost trimis, sub semnatura presedintelui Traian Basescu, la Parlament.


CSAT mai apreciaza, in strategie, ca securitatea statului roman mai este afectata si de presiunile si influenta pe care crima organizata o exercita asupra institutiilor statului, asupra mass-media si asupra unor reprezentanti ai clasei politice.


Incadrarea presei printre vulnerabilitatile care ameninta securitatea nationala nu a ramas fara reolica din partea oamenilor politici si a liderilor de opinie.


Trebuie închise toate partidele care încă mai au curaj să fie în opoziţie, trebuie închise toate mijloacele mass-media care nu laudă Guvernul şi preşedintele, trebuie distrus financiar acest sistem al mass-media independente. Este foarte clar aici că vor urma paşi şi mai hotărâţi exact spre ceea ce face un stat autoritar şi autoritar, spre distrugerea celor care mai au opinie, indiferent că e vorba de sindicate, de partide de opoziţie sau de mass-media”, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.


Foarte bine informat in ceea ce priveste deciziile puterii, Radu Moraru a anticipat discutia de astazi. In emisiunea sa de marti, avandu-l va invitat pe Adriean Videanu, Moraru a afirmat: "Aici e drama Romaniei. Spuneam eu intr-o seara, e o drama ca Romania are 3 talk-show-uri care sunt total independente si toate 3 din pacate sunt pe B1 TV, iar la celelalte 64 de talk-show-uri toti vorbesc la fel, aceeasi limba, acelasi mesaj, aceleasi minciuni, aceleasi presiuni. Aici e foarte dubios si deja tine de interesul national si de securitate nationala si e treaba si a serviciilor secrete si a CSAT-ului".


Premierul Emil Boc i-a invitat, miercuri, pe jurnalistii acreditati la Guvern sa faca o comparatie intre campaniile de presa din anii 2001-2004 si cele din perioada 2005-2010.


Traian Băsescu a transmis către Camera Deputaţilor şi Senat Strategia de Apărare a Ţării, iar birourile reunite au stabilit, miercuri, ca termenul pentru raport din partea comisiilor de specialitate să fie 1 septembrie 2010, urmând ca cele două Camere să discute strategia în sesiunea care începe la 1 septembrie 2010", a declarat astazi secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău.


Citeste aici Strategia Nationala de Aparare


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.