Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
27.02.2010

Cutremur de 8,8 grade în apropiere de coasta chiliană

Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 s-a produs sâmbătă în Oceanul Pacific, în apropiere de coasta chiliană, au anunţat autorităţile americane, care au emis o alertă de tsunami pentru Chile și Peru, în timp ce Japonia a extins alerta pentru pentru regiuni extinse din Pacific.Cel puţin 47 de persoane au murit în cutremurul produs sâmbătă în largul coastelor chiliene, în urma căruia mai multe clădiri s-au prăbuşit în capitala Santiago, a anunţat preşedintele Michelle Bachelet, care a decretat "stare de catastrofă" în ţară, relatează Sky News.


Preşedintele Bachelet a declarat, de asemenea, că numeroase zone ale ţării au rămas fără serviciile de bază şi a făcut apel la calm.


Potrivit BBC News Online, ea a declarat că un val de mari dimensiuni a afectat grupul de insule Juan Fernandez.


Aeroportul din Santiago a fost închis, iar toate zborurile au fost anulate, au anunţat oficialii.


Bachelet le-a recomandat locuitorilor din zona de coastă să se refugieze în regiunile înalte în cazul în care replicile vor continua, avertizând totodată chilienii să nu circule pe drumurile din zonele afectate, întrucând numeroase poduri s-au rupt.


Oficialii chilieni susţin că cel mai grav afectat oraş este Parral, situat în apropiere de epicentru, în timp ce televiziunea chiliană a anunţat că în oraşul Colina, situat la 20 de kilometri nord de Santiago, s-a declanşat un incendiu la o instalaţie cu substanţe chimice, dar acesta este sub control.


Unele spitale au fost evacuate în numeroase zone, inclusiv la Santiago, deoarece le-a fost afectată structura de rezistenţă.


Sursă: Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.