Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
18.11.2011

Dinu Patriciu: Sfaturi pentru micile afaceri

Omul de afaceri Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati romani, ofara cateva sfaturi in Adevarul de vineri celor care au afaceri mici. Patriciu ne sfatuieste ca orice suma pecare o avem disponibila sa o tinem in dolari si sa cheltuim in lei si in euro, sa pastram depozitele in dolari sau franci elveţieni, iar creditele sa le luam in euro.


“Scăpaţi din bilanţ cât mai repede şi la orice preţ de toate activele care nu produc. Terenurile sunt cele mai periculoase. Vindeţi la orice preţ. Nu vă uitaţi la ce pierdeţi. Gandiţi-vă la ce aţi mai putea pierde. Multă vreme ele nu vor avea nicio valoare. Sediile, spaţiile de producţie, depozitele, monetizaţi-le prin contracte de sale and lease back. În acest tip de afacere nu preţul este important, ci faptul că lichidizaţi o anumită sumă şi apoi pentru o perioadă lungă de timp o daţi înapoi prin chirie. E un fel de credit scump, dar eficient în vreme de criză”, noteaza Dinu Patriciu.


Un alt sfat este sa nu ne risipim in mai multe directii, axandu-ne pe afacerea principala, minimalizand cat se poate costurile. Totodata, Patriciu ii sfatuieste pe intreprinzatori sa nu reduca salariile tuturor angajatilor, ci sa reduca numarul de angajati.


“Dacă sunteţi siliţi să reduceţi cheltuielile salariale, nu tăiaţi salariile, ci reduceţi numărul salariaţilor. Reducerea veniturilor demotivează. Toţi vor fi nemulţumiţi. În cea de-a doua variantă, cei ce pleacă vor fi nemulţumiţi, cei ce rămân vor fi mai motivaţi. Unii pentru că se simt parte din companie, alţii pur şi simplu de frică fiindcă îşi vor pierde jobul. În orice organizaţie, oricât de eficientă ar fi, 20% din oameni muncesc mai puţin. Nu am întâlnit situaţie să nu fie posibilă reducerea unui om din 5 fără a fi afectat bunul mers al lucrurilor. Căutaţi ca aceia care pleacă să fie dintre cei cu salarii cât mai mari. Nu-i consideraţi pe şefi indispensabili. Printre ei se ascund de obicei cei inutili. Într-o organizaţie sănătoasă, fără „cârdăşii orizontale" chiar egalii lor sunt cei care pot să îi elimine”, mai noteaza omul de afaceri.


Citeste mai mult aici.


Optimal Media


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.