Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
28.02.2010

Duminica este aleasa noua conducere a Partidului Conservator

Partidul Consestervator se reuneste, duminica, in Congres, pentru a-si alege  conducerea, si pentru a adopta o noua strategie de imagine, o pozitie fata de revizuirea Constitutiei si pentru a clarifica relatia cu PSD, informeaza Ziare.com.

Postul de presedinte al partidului a fost vacantat prin alegerea Danilei Popa, in acest an, in cosiliul CSA. Pentru pozitia de presedinte al partidului se lupta  Daniel Constantin, fost director al APIA, preferatul lui Dan Voiculescu, si Petru Marginean, liderul filialei din Hunedoara si membru fondator al partidului.
Functia de secretar general al partidului, Codrut Seres, nu este vizata de niciun alt contracandidat, acesta neavand concurenta.

Statutul partidului se va modifica pentru infiintarea functiei de prim-vicepresedinte ,pozitie vizata de primarul sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone".
O problema care se va discuta la Congres va fi aceea a relatiei cu PSD. Recent, Victor Ponta a declarat ca drumurile celor doua formatiuni s-ar putea desparti, iar mai multe filiale judetene fac presiune pentru ruperea aliantei.

Ponta a afirmat ca o apropiere intre PNL si PC i se pare "destul de logica ideologic" si ca asocierea PC cu PSD nu ar fi in sensul "claritatii si consecventei".
 
"PC este un partid de centru-dreapta. Faptul ca merg pe drumul lor, probabil vor avea candidatul lor la acel colegiu din sectorul 4, mi se pare mult mai clar si mai corect. Nu numai ca nu ma deranjeaza. Dimpotriva, cred ca asocierea asta intre PSD si PC - si am crezut-o mai demult, nu e prima oara cand o spun - nu este in sensul acelei consecvente si acelei claritati la care eu tin foarte-foarte mult", a declarat Ponta, preluat de site-ul citat.

La randul sau, Daniel Constantin, a declarat ca la nivelul organizatiilor judetene ale partidului exista "presiuni" pentru a rupe alianta cu PSD.
 
"Avem si noi presiuni din partea organizatiilor judetene ale PC pentru ruperea aliantei cu PSD, dar nu ne apucam sa facem scandal in presa pe acest subiect, ci speram sa avem mai intai o discutie cu noua conducere a PSD", a spus Constantin, adaugand ca "viitorul Aliantei PSD-PC trebuie intai discutat si numai apoi enuntat public". "Mentionez ca avem o platforma proprie in consens cu ideologia noastra pe care o vom promova in urmatorii ani singuri sau in orice fel de alianta compatibila", a concluzionat Constantin.

Congresul incepe duminica la ora 10 si are loc la Palatul Parlamedntului.

Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.