Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
09.06.2013

Elena Băsescu isi face propaganda in randul romanilor din Valea Timocului impreuna cu Marian Jean Marinescu, Eugen Tomac şi Viorel Badea

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu i-a vizitat, duminică, pe romanii din Valea Timocului, Serbia, insotita de parlamentarul roman Eugen Tomac. Fiica presedintelui Traian Basescu le-a promis romanilor timoceni a va lupta pentru ca acestia sa aiba sa aiba drepturi similare cu cele pe care le au sarbii din Romania.


"Să ştiţi că nu v-am uitat, suntem alături de dumneavoastră şi ne vom lupta să beneficiaţi în Serbia de aceleaşi drepturi de care beneficiază comunitatea sârbească din România. [...] Cred cu tărie că reîntâlnirea românilor cu fraţii lor timoceni trebuie să se realizeze cât mai repede în cadrul Uniunii Europene şi sunt convinsă că acest deziderat se va îndeplini. La fel ca şi în cazul Republicii Moldova", a declarat Elena Băsescu la Negotin, conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.


Elena Basescu nu s-a putut abtine, nici in Serbia, de la politica partizana, acuzand USL pentru faptul ca functia de ministru pentru Românii de Pretutindeni a fost creata exclusiv din considerente politice.


"Din păcate, USL a creat un post de ministru pentru Românii de Pretutindeni exclusiv din considerente politice: pentru a-i oferi lui Cristian David un portofoliu şi a echilibra astfel balanţa între PSD şi PNL. Or, asta nu rezolvă problemele importante cu care se confruntă românii din diaspora. Ar fi fost de dorit să se concentreze mai mult pe alocarea de resurse financiare, dezvoltarea de strategii guvernamentale şi instrumente noi pentru a îmbunătăţi situaţia timocenilor. Vorbim, totuşi, de aproape 300.000 de etnici români pentru care Executivul n-a făcut niciun efort", a mai declarat europarlamentarul PDL.


Europarlamentarul Elena Basescu a continuat propaganda si in biserica, oferindu-i Boian Alexandrovic o icoană a Maicii Domnului, Prea-Sfânta Născătoare de Dumnezeu.


"Am vrut să dăruiesc această icoană părintelui Boian ca semn de apreciere pentru eforturile pe care le-a făcut pentru ridicarea Bisericuţei de la Malainiţa. E un adevărat erou al luptei pentru păstrarea identităţii etnice a românilor timoceni", a subliniat Elena Băsescu.


Europarlamentarul Elena Basescu a fost insotita de europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, deputatul PDL Eugen Tomac şi senatorul PDL Viorel Badea.


Optimal Media
elena-basescu-2_546

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.