Optimal Media
Schimb de experienţă între bibliotecarii din Basarabia şi cei din România  |   Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an  |   Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov  |   Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań  |   Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova  |  
  Prim plan
30.07.2016

Europa nu îngenunchează, de Dan Hașdean (Atena)

Ne trezim în fiecare dimineață și pornim, cu mâna tremurând, televizorul sau radioul, nu pentru a vedea și auzi dacă s-a mai întâmplat o nenorocire ci pentru a vedea și auzi cât de mare este, câte victime a produs.
Pentru unii, Europa a ajuns în pragul neputinței, dar ea seamănă mai degrabă cu eroii dintr-un film vechi în care o bandă de tâlhari veneau periodic și-i prădau pe membrii unei comunități, batjocoreau femeile, iar ei, cei atacați, se agățau doar de dogma religiei lor și se limitau în a spera că ajutorul le va veni de sus. Asta până într-o zi, când doi rătăcitori (poate chiar trimiși de Cel de sus), văzând ce se întâmplă, le-a deschis ochii și le-a arătat că uniți sunt mult mai puternici și dacă mai sunt și hotărâți, tâlharii vor fi puși la punct. În clipa aceasta Europa este în faza când și-a dat seama că nu este îndeajuns să aplici o lege, democratică dealtfel, să aștepți ca cei care au gânduri mârșave să o respecte, că nu este suficient să faci apeluri la conștiință și umanitate și că dacă nu acționezi hotărât arăți că ți-e frică. E clipa când Europa începe să arate că nu e dispusă să suporte la infinit fărădelegea altora. Ultima acțiune a forțelor speciale a durat jumătate de oră, cap-coadă. Nu, nu cred că aceasta e soluția care va rezolva problema, dar prin asta li se arată celor stăpâniți de nemernicie (din cauza cărora suferă inclusiv ceilalți din neamul lor care nu au altă intenție decât să supravețuiască într-un loc, o țară, un continent, cu rădăcinile smulse, cât de cât într-o oarecare siguranță), că Europa nu este dispusă să-i tolereze la nesfârșit doar de dragul legii.
Europa nu este îngenuncheată. Este doar derutată și speriată. Cei care coordonează din umbră toate aceste nemernicii sunt conștienți că nu pot învinge prin câțiva dezaxați și câteva zeci de victime, dar că prin aceste atacuri mârșave vor băga frica și vor aduce nesiguranța în membrii bătrânului continent, iar aceștia vor ceda într-un fel sau altul. Unii dintre ei chiar au căzut în plasa întinsă și au considerat că singuri vor reuși să se apere mai bine și mai eficient. Istoria le va arăta că s-au înșelat. Cei care au organizat tot acest complot de destrămare și distrugere a Europei au mizat pe veșnicile disensiuni între națiile continentului, însă uită că în momentele cruciale, frații, fie ei și dezbinați, uită răutățile, se unesc și înving.
Peste toate acestea, Europa trebuie să recunoască unde a fost atrasă într-un joc periculos, de amestec în viața altor neamuri non-europene, care nici nu au cerut ajutor, nici nu a vrut să se debaraseze de religia, obiceiurile și sistemul lor, care nu au vrut și nu vor democrație. Am văzut o fetiță musulmană care abia aștepta să se facă mare să poarte burka la fel ca mama ei deși trăia într-o lume care nu impunea asta. Cine nu vrea să recunoască asta este din start ipocrit. Deschiderea și sprijinirea conflictelor din lumea arabă a provocat totul. Conflicte armate care îmbogățesc fabricanții de arme și traficanții de tot felul, inmclusiv traficanții de suflete.
Europa a greșit a doua oară când nu a putut (sau nu a vrut) să gestioneze cum ar fi trebuit toată această nebunie a migrației și nu a preluat imediat grupurile sosite pe continent în momentul primului pas făcut pe insulele grecești sau coastele italiene. Era soluția cea mai eficientă, care din păcate nu mai poate fi aplicată.
A urmat apoi acreditarea unei națiuni care nu are nici o legătură cu Europa decât că prin niște conjuncturi politice are câteva millioane de cetățeni și câteva sute de kilometri pătrați pe acest continent, care a subjugat o parte a lui câteva sute de ani și care de fapt s-a dovedit că stă la originea acestui haos al migrării doar pentru a-și promova interesele și a forța mâna.
Ca orice rău și acesta are o singură soluție radicală: tăierea lui de la rădăcină. Și rădăcina acestui cancer actual este războiul pornit cu scopul oficial (cel neoficial este clar că e economic) de a instaura un sistem politic democratic într-un loc unde acesta nu are nici o legătură cu locul și oamenii de acolo.
Opriți războiul și vom avea pace!

Dan Hașdean
Atena, 28 iulie 2016
captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.