Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
17.06.2011

Executivul ajuta Japonia cu apă plată de 50.000 de lei. Transportul costă 383.000 de lei!


România acordă ajutor umanitar de urgenţă Japoniei, constând din apă plată în valoare de 50.000 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern care prevede însă alocarea unei sume de peste şapte ori mai mare - respectiv 383.000 de lei - pentru transportul apei pe ruta Bucureşti-Tokyo, informeaza Mediafax.


HG-ul publicat, joi, în Monitorul Oficial prevede că România va acorda un ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, constând din 30.000 de litri de apă minerală plată, în limita sumei de 50.000 de lei, "exclusiv transportul pe parcursul extern". "Cantitatea de produs poate fi diminuată în funcţie de capacitatea mijlocului de transport", se mai arată în Hotărârea de Guvern.


Cantitatea de apa destinata Japoniei provine din rezervele de stat urmând ca stocurile să fie reîntregite în anul 2012, prin finanţare din veniturile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Totodata, cheltuielile de "ambalare, de transport pe parcurs intern, precum şi alte cheltuieli interne ocazionate de îndeplinirea acestei acţiuni" vor fi de asemenea suportate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.


Guvernul a însărcinat MAE cu suportarea cheltuielilor de transport al apei plate de la Bucureşti la Tokyo. Actul normativ prevede în acest sens suplimentarea bugetului Ministerului de Externe cu suma de 383.000 de lei. Tot MAE va întreprinde demersurile necesare pentru ca, odată ajunsă la destinaţie, apa plată să fie preluată de către partea japoneză, iar predarea propriu-zisă a ajutorului umanitar se va face prin grija ambasadei României la Tokyo, mai arata Mediafax.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.