Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
23.07.2011

Explozii puternice şi un atac armat au avut loc în zona Oslo. BIlant provizoriu:17 morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin 17 persoane au decedat, iari alte zeci au fost rănite ca urmare a două explozii produse vineri în apropierea clădirilor guvernamentale din centrul oraşului Oslo si a unui atac armat în aceeaşi zonă.


Atacul ar fi fost revendcat de gruparea teroristă, Ansar al-Jihad al-Alami, ar fi revendicat atacurile comise vineri la Oslo, potrivit unui analist pe probleme de terorism, însă televiziunea norvegiană afirmă că gruparea a negat orice responsabilitate, relatează New York Times, în ediţia electronică.


Potrivit lui Will McCants, analist pe probleme de terorism la institutul de cercetare C.N.A., gruparea Ansar al-Jihad al-Alami (Ajutoarele Jihadului Global) ar fi emis un comunicat în care revendica atacurile, afirmând că acestea reprezintă un răspuns faţă de prezenţa forţelor norvegiene în Afganistan şi pentru insulte la adresa profetului Mohamed.


Televiziunea norvegiană a sugerat ulterior că gruparea a negat orice responsabilitate în aceste atacuri.Norvegia este membră NATO şi are un mic contingent în Afganistan, fiind una dintre ţările menţionate de Ayman al-Zawahiri, noul lider al reţelei al-Qaida, ca potenţiale ţinte de atacuri. În 2006, ziare norvegiene au difuzat caricaturile daneze cu profetul Mahomed, care i-au înfuriat pe musulmani.


Bărbatul arestat vineri după un dublu atac soldat cu cel puţin 17 morţi la Oslo şi în împrejurimi este norvegian, a anunţat ministrul norvegian de Justiţiei, Knut Storberget.


"O persoană a fost arestată (...). Am fost informat că este vorba despre un norvegian", a declarat Storberget într-o conferinţă de presă.


Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă poliţia norvegiană.


Potrivit imaginilor difuzate de ziarul Aftenposten, deflagraţiile au provocat daune considerabile, spărgând geamurile sediului Biroului primului-ministru şi ale altor clădiri guvernamentale şi de birouri.


Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg, a intervenit vineri la un post de televiziune pentru a arăta că este în stare bună după atentatul de la Oslo, catalogând situaţia drept "gravă".


"Chiar dacă suntem bine pregătiţi, este întotdeauna grav când se întâmplă aşa ceva", a spus şeful Guvernului într-o intervenţie telefonică la postul TV2 Nyhetskanalen.


De asemenea, au fost sparte şi geamurile clădirii care găzduieşte sediul ziarului norvegian Verdens Gang. (Foto: CNN)


Preluare Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.