Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Generalul Stefan Danila a fost numit in cea mai inalta demitate militara, şef al Statului Major General
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
28.12.2010

Generalul Stefan Danila a fost numit in cea mai inalta demitate militara, şef al Statului Major General

Generalul Stefan Danila este pilot de avioane supersonice de luptă, fiind pentru prima data cand un reprezentant al aviatiei ocupa acesta functie.


"Îi urez succes domnului general Ştefan Dănilă, în misiunea nobilă şi dificilă, în acelaşi timp, pe care o primeşte astăzi. Este şi un moment cu semnificaţii aparte, întrucât pentru prima dată în istoria recentă a Armatei României, un pilot de avioane supersonice de luptă preia cea mai înaltă demnitate militară", a declarat Gabriel Oprea la ceremonia de predare-primire a şefiei SMG şi a drapelului de luptă al SMG.


Oprea a mai adaugat că mandatului fostului şef al SMG, amiralul Gheorghe Marin, a fost marcat de transformări, evoluţii importante, provocări şi încercări în mediul de securitate internaţional.


"Anul 2011 trebuie privit cu încredere. Pentru a ne îndeplini obiectivele propuse trebuie să lucrăm în echipă, să abordăm cu curaj şi realism sarcinile ce revin institutiei noastre şi să dovedim că suntem adevăraţi profesionişti în tot ceea ce facem", a mai aratat ministrul.


La ceremonia de preluare a stafetei SMG a participat si presedintele Traian Basescu, alaturi de fostul şef al SMG, Mircea Chelaru, şefii SIE şi SRI, Răzvan Mihai Ungureanu şi George Maior, procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi fostul ministru al Apărării, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu.


"Este esenţial ca Armata să aibă sentimentul, cel puţin că nu este nedreptăţită în raport cu alte categorii sociale şi cred că ceea ce a făcut domnul ministru Oprea este proba că atunci când la nivel politic există preocupare, se găsesc soluţii, pentru ca partea socială să fie mai bine acoperită. Nu vă ascund că atunci când l-am auzit spunând prima dată că nu trebuie să existe, prin recalcularea pensiilor militarilor care au stagiu întreg în Armată, nu trebuie să existe pensii mai mici de 3000 de lei, am privit cu oarecare scepticism afirmaţia. Aseară, l-am invitat pe domnul ministru şi pe premier să am convingerea că această promisiune a domnului ministru Oprea şi a premierului este aplicabilă şi va funcţiona începând cu 1 ianuarie. Confirmarea premierului cu calculele în faţă arată că domnul ministru Oprea a reuşit să protejeze pensionarii militari cu stagiu întreg în Armată, cei care o viaţă întreagă şi-au dăruit eforturile Armatei României, ţării, vor reuşi să fie încadraţi în această categorie, în care să nu fie afectate pensiile de la 3000 de lei în jos. Este un lucru bun şi arată că a existat procupare", a aratat Traian Basescu.


Potrivit site-ului SMG, Stefan Danila s-a nascut la 14 mai 1965, in Targu Neamt, judetul Neamt.


Dupa absolvirea Liceului Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie "Aurel Vlaicu" si a fost brevetat pilot militar.


In perioada 1987-1998, a indeplinit succesiv functii de pilot, pilot-sef, instructor de zbor si comandant patrula. In perioada 1998-2000, a urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme. Dupa terminarea studiilor, a fost numit in functia de ofiter I in biroul operatii la Grupul 95 Aviatie Vanatoare, iar din anul 2001 a fost comandant escadrila la Centrul 95 Trecere pe Avioane Supersonice, apoi la Baza 95 Aeriana.


Intre anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene.


In aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.


Stefan Danila a obtinut succesiv calificarile de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules.


In anul 2005, a urmat Cursul postuniversitar de perfectionare in conducerea marilor unitati operative din Fortele Aeriene, la Colegiul de Razboi, iar in anul 2007 cursul principal "Probleme actuale ale securitatii nationale" la Colegiul National de Aparare.


In perioada 2006-2009, a fost doctorand in stiinte militare, obtinand titlul stiintific de doctor in 2009, cu lucrarea "Securitatea aeriana in contextul globalizarii".


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.