Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
22.04.2010

Greva generala de o zi in invatamant, in plin examen pentru evaluarea competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului

Sindicaliştii din învăţământ intra, joi, în grevă generală de o zi, cu întreruperea totală a lucrului, chiar daca momentul de declansare a grevei coincide cu examenul de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului.


Participantii la protest  solicita modificarea proiectului Legii Educatiei, prin  introducerea amendamentelor propuse de federaţiile. Alte solicitari vizeaza eliminarea prevederilor ordonanţei privind disponibilizarea a 15.000 de angajaţi, în condiţiile în care este lipsă de forţă de muncă în învăţământ, modificarea Legii salarizării unitare prin înscrierea personalului didactic în partea superioară a grilei de salarizare şi acordarea sporurilor de 10% pentru condiţii grele de muncă şi 10% pentru condiţii vătămătoare de sănătate şi aplicarea hotărârilor judecătoreşti prin care angajaţii şi-au câştigat drepturile în instanţă, arata Agerpres.


136 de centre de examinare la proba de evaluare a competenţelor digitale, programată joi, vor fi afectate de mişcările de protest, proba urmand sa fie reprogramata.


Marţi, federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ au condamnat "măsurile de intimidare iniţiate de MECTS, prin inspectoratele şcolare, împotriva cadrelor didactice care nu doresc să participe la proba de competenţe digitale".


MECTS a comunicat ca 111 profesori, membri în comisiile de Bacalaureat, au confirmat că nu vor participa joi la susţinerea probei de testare a competenţelor digitale. Proba D a Bacalaureatului se va susţine în condiţii normale în 750 de centre din cele 886 în care urma să se desfăşoare.


30.876 de candidaţi sunt  programaţi să susţină proba D in acesta zi.


In acste conditii, MECTS a stabilit o procedură de lucru pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare din ziua de 22 aprilie 2010


Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a transmis miercuri, 21 aprilie, o notă inspectoratelor şcolare judeţene cu precizari pe care trebuie să le urmeze conducerile unităţilor de învăţământ privind desfăşurarea activităţii în condiţiile anunţării unei greve generale de o zi, pentru data de 22 aprilie.


Astfel, directorii unităţilor de învăţământ vor lua act de decizia cadrelor didactice din unitatea respectivă de a-şi exercita dreptul legal la grevă şi, în funcţie de aceste decizii, vor stabili orarul elevilor în ziua de joi., 22 aprilie. Cadrele didactice care nu sunt în grevă îşi vor desfăşura activitatea în conformitate cu programul stabilit împreună cu directori şcolilor. Conducerea unităţilor de învăţământ şi cadrele didactice care nu sunt în grevă au obligaţia de a asigura siguranţa preşcolarilor şi a elevilor, acordând o atenţie sporită preşcolarilor şi elevilor de vârstă mică. De asemenea, directorii unităţilor de învăţământ vor asigura comunicarea permanentă cu elevii şi părinţii pentru a-i informa în timp util cu privire la modul de desfăşurare a activităţii didactice în data de 22 aprilie.


 „Pentru cadrele didactice care nu au aderat la mişcarea de protest, directorii şcolilor au obligaţia de a le asigura posibilitatea desfăşurării activităţii aşa cum era prevăzută în orarul şcolii. Pe de altă parte, dacă întreg corpul profesoral decide să participe la greva generală, directorul unităţii are obligaţia să ia în calcul siguranţa elevilor care vin la şcoală. Cu precădere vorbim de preşcolari şi de şcolarii mici în sensul că se asigură un program care să nu pericliteze sau să pună în dificultate aceste categorii de elevi. Greva generală nu înseamnă că punem lacătul pe şcoli”, a declarat secretarul de stat în MECTS, Oana Badea.


Referitor la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, programată pentru ziua de 22 aprilie 2010, secretarul de stat a spus că aceasta nu va fi afectată de greva profesorilor: „Precizăm că în ziua de 22 aprilie, 750 din 856 de centre de bacalaureat îşi desfăşoară activitatea absolut normal, fapt care ne arată că o parte din cadrele didactice au acceptat să desfăşoare activitate normală, ceea ce înseamnă că se desfăşoară activitate şcolară”, a mai declarat Oana Badea. (Foto: glasulmaramuresului.ro)


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.