Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
24.11.2009

Guvern PSD – PNL, cu Dan Nica și Ludovic Orban vicepremieri, după 6 decembrie

Marți au avut loc primele intalniri intre reprezentanții PNL si PSD in legătură cu formula noului Guvern Iohannis. Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţia deschisă luni seara va fi continuată, mai aplicat, de echipele oficiale de negociere, Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea din partea PSD, Relu Fenechiu şi Ludovic Orban din partea PNL, noteaza ziare.com.


Potrivit surelor citate, noul guvern ar trebui să includă două funcții de vicepremier, acestea urmând a fi deținute de Dan Nica și de Ludovic Orban


Liderii celor două partide care au agreat această formulă, care nu va fi parte a acordului scris ce urmează să fie semnat de Mircea Geoană şi Crin Antonescu, au stabilit, de principiu, ca funcţiile de vicepremieri să fie însoţite de portofolii ministeriale, însă soluţia ar putea fi abandonată la negocierile viitoare întrucât creează dificultăţi atât în PSD, cât şi în PNL.


Alte nume citate sunt: Relu Fenechiu pentru Ministerul Transporturilor, post care este dorit si de Geoană pentru Liviu Dragnea.


În contrapartidă, funcţia de vicepremier a PSD ar urma să fie cuplată cu Ministerul Internelor pentru Nica.


Este discutată o varinată de 17-18 ministere, zece pentru social-democraţi, iar restul pentru liberali, negocierile aducând în atenţie şi eventualitatea în care şi UDMR ar urma să fie cooptat în guvern la nivel de ministere.


"Nu ne mai putem permite, după 20 de ani de la Revoluţie, în care aspriraţiile şi aşteptările multora dintre români au fost înşelate, uitate, de mulţi dintre cei care au condus România, în sfârşit să-şi găsească un răspuns, posibilitatea punerii în practică. Lucrăm la un acord care să fie mai mult decât un simplu acord de guvernare, încercăm să stabilim nişte obiective cât se poate de clare, care să ţină cont de nevoile oamenilor, de problemele cu care se confrunta românii şi de speranţele şi aspiraţiile românilor. De asemenea, vrem să punem bazele unui alt tip de guvernare decât guvernarea de până acum", a spus Orban pentru Mediafax.


Se mai vehiculează numele lui  Valeriu Steriu pentru Agricultură, Ionuţ Bazac pentru Sănătate, Iulian Iancu pentru un minister economic, Victor Ponta la Justiţie şi Titus Corlăţean pentru Externe, primii trei având şanse maximale în acest sens, în timp ce pentru MAE există un lobby semnificativ şi pentru Cristian Diaconescu, mai consemnează ziare.com.


Problema participării UDMR la guvernare și portofoliile pe care aceștia urmează să le primească este inca in discutie, fiind luată in analiză și posibilitatea ca acestia să primească portofolii din cota PNL.
(Foto: www.mediafax.ro)


Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.