Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
30.03.2015

ICR/ Lansarea volumului ”Basme pentru familia mea”, de Petre Crăciun, dedicată aniversării a 210 ani de la nașterea lui Andersen


Joi, 2 aprilie, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român din București, va avea loc lansarea volumului ”Basme pentru familia mea”, de Petre Crăciun, Editura Zorio. Vor participa: acad. Gheorghe Vlăduțescu, profesor de filozofie la Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, acad. Sabina Ispas, folclorist, Director al Institutului de Etnografie și Folclor ”Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, scriitorul Victor Gh Stan, președintele Filialei pentru Copii și Tineret – Uniunea Scriitorilor și dr. Marian Nencescu, Institutul de Filosofie. Va partipa și ilustratorul volumului, artistul Anca Smărăndache.


Evenimentul este dedicat Zilei internaţionale a cărţilor pentru copii (care se organizează din anul 1967) și aniversării a 210 ani de la nașterea lui Hans Christian Andersen, scriitorul danez născut la 2 aprilie 1805, la Odense, cel care a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: "Hainele împăratului", "Fetiţa cu chibrituri", "Răţuşca cea urâtă" sau "Micuţa sirenă".


Basme pentru familia mea” este al treilea volum de gen publicat de autor, după ”Basme” (Editura Zorio 2013), care a primit Premiul Cartea anului pe 2013 din partea Uniunii Scriitorilor din România - Filiala pentru Copii și Tineret și Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, 2002, povești (Marele premiul la Concursul de povești Ion Creangă, Iași 1997).


Volumul ”Basme pentru familia mea” conține 11 basme: Ţara Scriitorilor de Noroc, Drumul Curcubeului, Zmeul Pierde-Vară, Palatul din pădure, Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale, Odaia Fericirii, Ţara Balaurului Beteag, Povestea unui om sărac, Împărat în ţară străină, Soarele deocheat și Călătorie în Spicul de Grâu. Sunt basme românești, cu teme și personaje noi, neîntâlnite în basmele tradiționale: țara unde norocul fiecaruia era scris pe tăblițe de lut (Ţara Scriitorilor de Noroc), balaurul cu dizbilități care fusese cândva sfetnic împărătesc (Ţara Balaurului Beteag), omul care primește darul de a aduce ceața (Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale), șarpele casei, păstrătorul unității familiei în jurul casei părintești (Odaia Fericirii), deocherea Soarelui de către Oamenii-Lupi, în înțelegere cu Vârcolacii (Soarele deocheat), reabilitarea Cățelului Pământului, care, după ce fusese pedepsit să stea mai mult pe sub pământ de către Dumnezeu (pentru că nu îl recunoscuse), ajunge în Împărăția Zmeului cel Bătrân (Palatul din pădure).


Petre Crăciun este membru al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala pentru Copii și Tineret și inițiator al portalului Literatură Copii (www.literaturacopii.ro). A publicat până acum volumele pentru copii: „Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, 2002, povești, ”Taina ghemului de ață”, 2011, versuri, ”Cândva mă chema Codiță”, 2012, povestiri, "Cruciada pisicilor", versuri, 2013, ”Basme”, 2013, ”Robert cel Cuminte”, roman pentru copii, părinți și bunici, 2014, ”Primul zbor”, poezii pentru copii, 2014, ”Basme pentru familia mea”, 2014, ”Fetița din Floare”, povestire pentru copii, 2014 și ”Cu Moș Crăciun în Țara Copiilor Neîncrezători”, 2014.


 


Informații la telefon: 0747779034


www.literaturacopii.ro


E-mail: literaturacopii@gmail.com


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.