Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
14.09.2012

IGPR/ A fost repornit sistemul IMAGETRAK. AFIS, in continuare nefunctional


Un comunicat al Politiei Romane, din ziua de 14 septembrie a.c., informeaza ca a fost repornit sistemul IMAGETRAK, care potrivit relatarilor presei, nu mai functiona din luna iunie a.c..


„În urma unei defecțiuni a sursei de alimentare electrice de tip UPS, sistemul IMAGETRACK a fost oprit voluntar la data de 27 iunie a.c.. Întrucât sursa a fost înlocuită, sistemul a fost repornit, iar în urma testelor efectuate s-a stabilit că funcționează în parametrii normali. Menționăm faptul că, în urma opririi acestui sistem, activitatea Poliției Române nu a fost blocată și nici baza de date nu a fost afectată”, se arata in comunicatul IGPR.


Documentul mentionat mai releva ca in ceea ce privește remedierea defecțiunilor tehnice survenite la baza de date AFIS, specialiștii IGPR și cei ai firmei producătoare analizează modalitățile de depanare a sistemului, în cel mai scurt timp posibil.


Defecțiunile survenite nu au afectat cooperarea polițienească internațională în domeniul criminalistic


„Subliniem faptul că, în România, prevederile Tratatului de la Prum au intrat în vigoare începând cu data de 3 martie 2009. Conform acestuia, statele membre trebuie să operaționalizeze schimbul automat în trei domenii de referință, respectiv de date ADN, date dactiloscopice și date privind vehiculele. Dintre cele trei domenii, primele două sunt în responsabilitatea Poliției Române. În acest sens, la finalul anului 2009 a fost operaţionalizat schimbul automat de date genetice. În prezent, acesta se desfășoară cu Austria, Olanda, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Lituania, Letonia și Slovacia. De asemenea, suntem în teste cu Cipru și Estonia”, de mai mentioneaza in comunicat.


Pentru operaționalizarea schimbului de date dactiloscopice, în 21 iunie 2012, Poliția Română a încheiat un contract de achiziție a unui soft care să permită căutările automate ale urmelor și impresiunilor papilare, de către sisteme similare din dotarea Polițiilor Europene și similar.


„Conform prevederilor contractului, interfața trebuie să devină funcțională începând cu data de 19 noiembrie a.c.. Până în prezent activitatea derulată în acest contract s-a desfășurat în conformitate cu clauzele contractuale, nefiind înregistrate întârzieri. Până la operaționalizarea acestuia schimbul de date dactiloscopice se realizează prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din I.G.P.R.”, mai informeaza Politia Romana.


Deoarece contractele de mentenanta pentru cele doua sisteme urmau sa expire, reprezentantii politiei au intocmit de mai multe ori rapoarte pentru declansarea procedurilor pentru a se incheia alte contracte, dar acestea au ramas fara rezultat. De mentionat ca aceste rapoarte au fost inaintate inainte ca cele doua sisteme sa capoteze.


Optimal Media


  

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: UxdpYYpyy

Incredible payload in that elbow. As I’m watching this gem it dawned on me that &#ei20;anesth8s2a” would make a fine name for a girl. All you expectant moms can thank me later. Great find poppintime.

Publicat de: aMrvW7NtYX

No sabía que nos cocraiéonmos, doña Margaret.Si hubiera sabido que para responder a “qué es escribir de la hostia” servían las listas hubiera escrito otra cosa.En cuanto a lo de hacer la pelota: esto de los blogs es el mundo al revés. Uno llega de visita a casa ajena, sin pasamontañas y dando los buenos días, y sale con una patada en la boca. http://qwjdeyd.com [url=http://blszysew.com]blszysew[/url] [link=http://aqovnozhnuu.com]aqovnozhnuu[/link]

Publicat de: rXGBlJNW

Great speech! I have preached the same message regarding the overload of data and how our limited brains can understand that load of data. For that reason, we STILL need heavy-duty high-level abstract MATHEMATICS and MATHEMATICAL PROOFS, in addition to computer computations. Mathematical theorems “get around” the over-load of computations that computers produce. They get to the point. The problem is: every single biotlgy-reoaled employer is prejudiced against hiring PhD mathematicians.

Publicat de: t2RGTTzfKu

Call me wind because I am abolsutely blown away.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.