Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
12.11.2012

Intalnire istorica intre Papa Benedict al XVI-lea si oficialii INTERPOL. Papa saluta eforturile organizatiei în combaterea criminalitatii

Cetatea Vaticanului a urat bun venit poliţiştilor din aproape toată lumea, cu ocazia primirii de către Papa Benedict al XVI-lea a delegaţilor şi oficialilor INTERPOL care au participat, săptămâna trecută, la cea de-a 81-a Adunare Generală desfășurată la Roma.


Sanctitatea Sa a primit oaspeţii într-o audienţă specială, în calitatea sa de şef al statului uneia dintre cele mai mici naţiuni independente din lume.


La  această vizită seculară au participat totodată miniştri de interne şi de justiţie din câteva din cele 190 state membre care, la începutul săptămânii, au aprobat o declaraţie comună prin care au recunoscut necesitatea identificării unor strategii viabile pentru a contracara în mod eficient violenţa criminală contemporană printr-o exploatare mai intensă a informaţiilor şi o utilizare sporită a instrumentelor şi serviciilor poliţieneşti internaţionale. 


Adresându-se auditoriului, Papa Benedict al XVI-lea a apreciat că violenţa de orice fel este inacceptabilă şi a apreciat activitatea ofiţerilor de aplicare a legii din toată lumea. “In această privinţă, funcţia INTERPOL, organizație pe care am putea-o defini ca un bastion al securităţii internaţionale, se bucură de un loc important în realizarea unui bun comun, deoarece o societate justă necesită ordine şi respectarea rolului dreptului pentru a asigura o coexistenţă paşnică şi liniştită în societate”. Sanctitatea Sa a mai spus că “ Sfântul Scaun încurajează tot ceea ce lucrează pentru a combate acest flagel de violenţă şi criminalitate într-o vreme în care lumea noastră a început să devină tot mai mult un sat global. De aceea este necesar să salvăm persoanele şi comunităţile printr-o determinare constantă şi reînnoită şi prin mijloace adecvate” a adăugat Papa Benedict al XVI-lea.


Vorbind în numele comunităţii poliţieneşti din cele 190 ţări membre, Secretarul General INTERPOL, Ronald K. Noble a spus: “Membrii familiei INTERPOL pot vorbi diferite limbi, pot îmbrăca diferite uniforme şi pot fi de diferite credințe sau culori, dar noi rămânem legaţi în mod ferm de angajamentul nostru de a respecta şi proteja demnitatea persoanelor, drepturile lor fundamentale şi regulile dreptului.”  “Poliția este foarte mândră în activitatea sa, deoarece știe să facă diferența între securitate și pericol, între ordine și haos, între speranță și disperare, între sănătate și fericire și durere și suferință,” a concluzionat șeful INTERPOL .


Cetatea Vaticanului a devenit cel de-al 187-lea stat membru al INTERPOL în octombrie 2008, cu ocazia celei de-a 77-a Adunări Generale, care a avut loc la Sankt Petersburg, Rusia. (Foto: Sanctitatea Sa şi noua preşedintă a INTERPOL)


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.